Uddamålsförlust mot Munka-Ljungby IBK!

15 december 2019 19:07
DAM

Det var hemmalaget som var starkast då de tog hem alla tre poäng trots spännande i sista perioden då FCH kom tillbaka!

Första perioden är rätt jämn sett till målchanser, men varken Munka-Ljungby IBK eller FCH gör några mål och heller inga utvisningar till något av laget. Det är en bra förstaperiod med högt tempo och rättvist 0-0 efter bra spel av målvakterna. De dröjde ända fram till mitten av matchen, 10,15 in i andra perioden, innan första målet kom. Men det var tyvärr hemmalaget som gjorde det, efter att FCH skjuter stolpe ut i ett anfall kontrar Munka-Ljungby IBK in 1-0. Hemmalaget får även in andra målet, 2-0 när klockan står på 16,05 efter att en hemmaspelare bågar in och sätter bollen i vänstra krysset. Sedan går det snabbt, Munka-Ljungby IBK är spelsugna och gör 3-0 redan sju sekunder efter förra målet, genom att en spelare snor till sig bollen efter tekning. Mycket tungt för FCH där hemmalaget är extremt effektiva. I tredje perioden tar FCH en tidigt timeout för att försöka få till en reducering och gör om lite i femmorna. Men det dröjer till 13,15 innan FCH hittar nätet, Ebba Ekberg sätter det viktiga 3-1-målet med pass från Sofia Alvérus. Här är FCH på gång och så även Sofia Alvérus, 14,40 hittar hon fram till Hanna Jansson som gör 3-2 genom en tunnel på en storspelande hemmamålvakt, och nu är det verkligen match igen! FCH tar ut målvakten och spelar sex mot fem men lyckas inte få in en kvittering. 3-2 till Munka-Ljungby IBK med två väldigt bra målvakter.

Nästa match spelas nästa år, 11 /1 kl 16,00, hemma mot Skurups IBK i Helsingborg Arena B! Välkomna dit!