Slutspelet i Gothia Cup

7 januari 2020 09:51
Ungdom

Nu är de sista dagarna avklarade uppe i Göteborg. Läs om hur det gick för våra lag i slutspelen.

P12 Blåsvart Grabbarna vann komfortabelt i B-slutspelets sextondelsfinal mot Varla IBK med 6-0. I åttondelsfinalen tog det dock stopp mot Kalmarsund. Knut Johansson kvitterade Kalmarsunds 1-0-ledning en bit in i den andra perioden men när det stod och vägde var det Kalmarsund som var starkast och kunde vinna med 3-1.

P12 Vit Också detta P07-lag gick vidare från sin B-sextondel när Landvetter besegrades med 3-1. Theo Wirestrand var segerorganisatör med ett mål och en assist. Men precis som kompisarna i det blåsvarta laget blev det respass i åttondelsfinalen. Man stötte där på ett väldigt starkt Partille och trots att FCH-grabbarna tog en tidig 1-0-ledning kunde motståndarna till slut vinna med 13-1.

F12 F07/08 spelade kvartsfinal i B-slutspelet mot tjeckiska Jizni Mesto. Där föll man knappt med 4-3 efter en spelmässigt jämn match. Samtliga mål prickades in av Emma Modig.

F13 F13 inledde sin resa i B-slutspelet med att besegra lokalkonkurrenten Häljarp med 3-1 i åttondelsfinalen. Det följde man upp med att kvartsfinalbesegra Mantorp med stabila 5-1. EN MATCH KVAR

P13 Blå Grabbarna tog sig till åttondelsfinal i A-slutspelet men föll mot ett fysiskt starkt och hårt skjutande Vara IBK. FCH gick fram till 3-1 men när Vara lade in en extra växel kunde man inte riktigt svara upp. 3-6 blev det till sist. P06 Blå blev ett av de två FCH-lag som gick längst detta år.

P13 Svart P06 Svart stod för en riktigt fin insats i gruppspelet när man som ett av bara två FCH-lag tog sig vidare till A-slutspelet. I åttondelsfinalen väntade CL98 men trots tidigt 1-0-mål av Oskar Adenholm fick man till sist se sig besegrade med 5-1. P06 Svart blev ändå ett av de två FCH-lag som gick längst detta år.

P14 P05-grabbarna klev in i B-slutspelets sextondelsfinal där man vände ett 0-2-underläge till 6-2-seger mot Capricorn från Varberg. I åttondelsfinalen blev det tuffare motstånd mot tjeckiska Tatran Stresovice. FCH låg under med 4-2 i sista perioden men knöt näven och kvitterade efter mål av Felix Österström och Loke Lindblom. Matchen gick till straffar och efter varsitt mål av nyss nämnda grabbar samt ett av Alvin Friberg var segern hemma. I kvartsfinalen mot Tunet hade FCH ledningen med 4-2 i andra perioden men norrmännen avslutade starkt och kunde vända och vinna med 5-4.

P15 P04-gänget har verkligen haft stolpe ut denna turneringen. Tre uddamålsförluster i gruppspelet följdes upp av en neslig strafförlust i derbyt mot Engelholm i B-slutspelets 32-delsfinal. Räkna med att det är ett taggat gäng som kommer sätta sig på bussarna till Göteborg nästa år för att ta revansch!

F16 Efter femteplatsen i sexlagsgruppen väntade Jönköping i B-slutspelets åttondelsfinal för de äldsta tjejerna. Man inledde strålande och hade ledningen med 3-0 i den första perioden. Därefter spelade Jönköping upp sig och åt upp ledningen. Men vid ställningen 4-4 med två minuter kvar smög sig Hanna Petersson upp från sin backplats och prickade in segermålet, 5-4. I kvartsfinalen mot Skånevännerna i Malmö FBC låg FCH visserligen under med 1-0 men sammantaget var man det bättre laget och kunde till sist vinna hyfsat komfortabelt med 4-2 efter två mål av Elsa Sommelius. Sent på söndagskvällen väntade tjeckiska Dubruska och trots ett massivt spelövertag mot ett tröttkört och antalsmässigt tunt motståndarlag lyckades man inte vinna. 3-2 skrevs förlusten till trots en massiv forcering av FCH på slutet.