FAL

En poäng hemma mot Falun

20 januari 2021 21:52

10-2 borta blev till 6-6 hemma och en förlust i sudden.

Efter debaclet uppe i Dalarna för nio dagar sen var det ett bestämt FCH som gav sig ut på Helsingborg Arenas blåplast för revansch. Det var också FCH som gjorde 1-0 genom Max Wahlgren. Dock tog det roliga sen slut för ett tag. Falun både kvitterade och drog ifrån till 3-1 på tio minuter. Ett litet ljus tändes i slutet av perioden när hemmalaget fick med sig ett powerplay. Ett PP som förvaltades på bästa sätt. Linus Malmström, tillbaka i gammal god målform, reducerade med 10 sekunder kvar.

Andra perioden var det ett nytt FCH-lag på plan. Laget var extremt laddat och fyllt med energi. Uppoffrande försvarsspel blandades med sylvassa kontringar. Utdelningen kom tidigt genom Linus Malmströms andra mål för kvällen. Fem minuter senare fixade lagkapten Oliver Johansson ledningen tillbaka till blåsvart. Linus Malmström fick sen chansen att bli hattrickhjälte från straffpunkten. Dock inget mål denna gången för rightskytten. Det blev inga fler mål i andra perioden utan FCH fortsatte att offra sig i försvarsspelet och lät inte gästerna komma in på kassen.

FCH fick sedan en drömstart på sista perioden. 5-3 efter två minuter av Jonathan Nilsson och minuten senare kom 6-3 av Andreas Lindholm. Från underläge med två bollar till ledning med tre i sista perioden var ett drömläge. Men Falun vore inte Falun om det inte tände dem. Efter sju minuter kom första reduceringen. Sedan kom 5-6 i powerplay med nio minuter kvar. När det sedan blev dubbelutvisning i slutet plockade Falun målvakten och gick för 5 mot 4 ute. Då kunde Omar Aldeeb kvittera. FCH hade sen chansen att ta segern men det blev inga fler mål i matchen som slutade 6-6. I förlängningen kunde sedan Galante Carlström skjuta extra poängen till gästerna med sitt fjärde mål för kvällen.