Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Carl Hörvallius och Vidar Jonsson-Wallin nya herrtränare

12 april 2024 11:48
Herr

Det är nu klart vem eller vilka som efterträder Emil Lindström som tränare för herrarna i SSL och det är inte några obekanta FCH namn.


Förra veckan stod det klart att Emil Lindström lämnar som huvudtränare efter två säsonger. Nu är det klart att det blir Carl Hörvallius och Vidar Jonsson-Wallin som erdätter som tränare och det är två personer med en gedigen erfarenhet i FC Helsingborg.

Carl Hörvallius har de senaste säsongerna varit assisterande tränare bakom först Niklas Pålsson och sedan Emil Lindström. Denna säsong kom han in i november och var en stark bidragande orsak att laget lyckades behålla SSL-kontraktet. Han har dessutom 137 spelade matcher i SSL med FCH och var med och vann klubbens enda SM-medalj (då som Nilsson i efternamn). Han inledde sin tränarkarriär i Munka Ljungby och när FCH lånade in tre Munkaspelare under pandemisäsongen kom även Carl in som assisterande tränare ihop med Vidar Jonsson-Wallin, som han nu kommer dela huvudansvaret med.

– Jag ser framemot att fortsätta arbetet med truppen och bygga vidare på det vi startade denna säsong. Det var en tuff säsong där målet var att hålla sig kvar och med det avklarat kan vi nu börja titta framåt och förhoppningsvis kunna flytta fram laget ytterligare. Vi har en spännande trupp på gång och jag och Vidar jobbar bra ihop, säger Carl Hörvallius.

Vidar Jonsson-Wallin kommer nu in och gör sin fjärde sejour som tränare i FCH:s SSL-lag. 2004 blev han som 29-åring huvudtränare för FCH för första gången och blev utsedd till årets tränare säsongen efter. Han var även den tränare som tog FCH till sitt första slutspel 2006. Nästa sejour blev som assisterande tränare till Kent Göransson under en säsong innan han tränade Engelholm en säsong och sen gick vidare till Höllviken som han lyckades med att ta upp till SSL två gånger innan det återigen var tid att kliva in i FCH båset. Denna gång med Niklas Pålsson där han även fick kampera med Carl för första gången.

– Det ska bli kul att få arbeta med Calle igen. Rollerna inte helt klara ännu men vi har bra koll på våra styrkor och svagheter och hur vi ska komplettera varandra. Det känns som vi är på en annan plattform nu än laget var vid ett år sedan. Emil har gjort ett bra jobb med truppen. en bra grund att bygga vidare på. Efter några år med att träna juniorer ska det bli kul att jobba med seniorer igen, förhoppningsvis tar några av dessa juniorer jag jobbat med ta chansen i herrlaget de närmsta säsongerna, säger Vidar om att vara tillbaka.