Söndag
22 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Tisdag
14 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Torsdag
13 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Tung förlust i slutsekunderna mot IBK Lund!

13 oktober 2019 15:18
DAM

Det blev förlust för damerna när gästande IBK Lund besökte Helsingborg Arena på lördagseftermiddagen. Efter en jämn match målmässigt avgjorde gästerna med endast två sekunder kvar av matchen.


Matchen började i ett bra tempo från båda lagen men inga direkt farliga chanser. Det är gästerna som tar ledningen när klockan står på 10,44 genom en back som får skjuta ostört från sin backplats. Redan 13,11 kommer nästa mål för IBK Lund när en högerforward får iväg ett lågt skott som letar sig in under Johanna i målet, underläge med 0-2 för FCH. Men sen är det FCH:s tur att få in bollen. Nästan en minut efter, 14,10, får Felicia Ekman fram bollen till Ebba Ekberg som sätter målet och 1-2 står sig perioden ut. 2,27 in i andra perioden åker FCH på en utvisning men gör ett riktigt bra boxplay och gästerna går mållösa. 9,22 är det istället IBK Lund som får en utvisning, 2+2 för protest mot domslut och FCH får spela ett långt powerplay och här kommer kvitteringen. Caroline Holmgren får bollen vid sarghörnet, väntar ut en rusande Felicia Ekman och passar snygg bollen in framför mål där Felicia distinkt sätter bollen i mål, tiden 10,34. Tyvärr är det gästerna som får in nästa mål, 18,09 sitter 2-3 efter ett skott från högersidan. 18,55 åker FCH på en utvisning som även följer med in i tredje perioden, men även här gör FCH ett bra boxplay. 1,46 åker IBK Lund på en till utvisning, denna gång fem minuter för hårt spel och FCH får ett utmärkt läge att kvittera. Trots många chanser och skott på mål ville bollen inte in denna gång utan FCH går mållösa från detta powerplay. Men 10,50 kommer äntligen kvitteringen och återigen är det Felicia Ekman som är inblandad då hon hittar fram till Ebba Ekberg som får in sitt andra mål för dagen. Båda lagen har sen flera chanser till att ta ledningen och de flesta i Arena B denna eftermiddag trodde nog att denna match skulle gå till förlängning, men då vinner en bortaspelare bollen, driver framåt på vänstersidan och får iväg ett skott som letar sig in höger om målvakt och 3-4 sitter med endast två sekunder kvar.

En oerhört tung förlust för FCH Dam där de inte kommer upp i sin högsta nivå trots många skott och flera powerplay-minuter.

Priserna till matchens lirare gick till Felicia Ekman från FCH och Amanda Berg från IBK Lund och är sponsrade av Stöperiet i Åstorp.

Nästa match spelas fredag den 18/10 borta mot Höllvikens IBF kl 20,00.