Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Idag 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Fredag
12 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Tisdag
23 Nov 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match
Onsdag
05 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match

Seger efter dramatik inför rekordpublik!

3 mars 2021 21:42
Herr

Det blev en härlig blåsvart afton i Helsingborg Arena. Herrarna tog en tung seger mot Pixbo i kampen om slutspel. Dessutom slog vi publikrekord med soffbiljetter!


Förutsättningar var klara inför matchen. Båda lagen behövde vinna för att sätta sig i förarsätet i kampen om de sista slutspelsplatserna. Pixbo två placeringar och två poäng före inför matchen. Att de tre poängen var viktiga är knappast en underdrift. FCH skulle dessutom få en smakstart med 1-0 redan efter 1,20 genom den notoriska målskytten Jonathan Nilsson. Tyvärr var det en av få roliga stunder för FCH i första perioden. Trots många lägen var Jon Hedlund i borta målet omutlig. Istället kunde Pixbo först kvittera, sedan ta ledningen och även utöka innan perioden var över. Inför matchen pratades mycket från FCH håll om att stänga ner Pixbos Östholm. Det gick inte helt. Han fick två lägen i första perioden och gjorde två mål.

Andra perioden började sedan med bra FCH tryck igen men det fortsatte med att bollen inte ville in. Ineffektivitet har varit ett problem de senaste matcherna och såg ut att ställa till det även denna kväll. Men när Pontus Sölve sköt in 2-3 13 minuter in öppnades fördämningarna. Fredrik Azelius drog till med ett slagskott och det var kvitterat. Sedan var det lagkapten Oliver Johanssons tur att göra mål efter fint inspel från Fredi Petersson. Av bar farten blev det även 5-3 innan perioden var över genom Jonathan Nilsson.

Två målsledning inför sista tjugo innebar hård kamp. Det märktes att det var en match som betydde mycket för bägge lagen och det blev en intensiv period. Det var lite av en tjuvstart inför slutspelet. FCH spelade ett uppoffrande spel och Pixbo tryckte framåt. Klockan tickade sakta på medans FCH kämpade för att freda målet. Riktig nerv blev det först när Adam Persson reducerade med fyra minuter kvar. Pixbo plockade målvakten och gick för kvittering. Men FCH försvaret och Jonathan Edling hade bestämt sig. Det skulle bli tre poäng. Pixbo fick inget riktigt läge och FCH kunde bärga tre blytunga poäng.

Viktig seger som tog laget upp på slutspelsplats med två matcher kvar. Något som var lika roligt var allt stöd under och inför matchen. Vi ville sätta publikrekord digitalt och det gjorde vi. I sista sekund hörde Öresundskraft av sig och köpte de sista biljetterna för ett nytt publikrekord. 4320 biljetter såldes! Vi i föreningen är evigt tacksamma för allt stöd och laget kände det också.

Ny match på lördag hemma mot Sirius 15:00.