Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Torsdag
19 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Lördag
05 Dec 1 match
Lördag
12 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
30 Dec 1 match
Söndag
17 Jan 1 match
Onsdag
20 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match

Inför matchen: Höllviken borta

24 oktober 2020 09:43
Herr

Tredje matchen och första skånederbyt. Ett möte med ett lag med full pott och ett lag som letar efter första segern.


FCH har inlett säsongen strålande och har två segrar på lika många försök. Det gör att man går in i säsongens första skånederby med en härlig känsla. Lika muntert är det inte några mil söder ut hos Höllviken. Laget har inlett säsongen med två förluster. I första matchen mot Kalmarsund var man länge i förarsätet, men med 16 sekunder kvar fick man straff emot sig som Kim Nilsson förvalta fram till 9-8. I andra matchen blev det storförlust mot Linköping på bortaplan.

Historiskt har FCH varit det bättre laget inbördes. På de fem senaste matcherna har FCH fyra segrar varav de tre senaste under förra säsongen. Totalt har FCH vunnit 12 matcher medans Höllviken enbart vunnit fyra matcher lagen emellan.

Höllviken har under de senaste säsongerna förlitat sig mycket på produktionen mellan Johannes Wilhelmsson och Pontus Karlsson-Martell. Den sistnämnde lämnade efter förra säsongen Höllviken för att testa lyckan i Schweiz. Laget har täckt upp med att värva två danskar, två tjecker och två svenska talanger från RIG.

Tränare Niklas Pålsson ser fram emot matchen imorgon.

– Höllviken är alltid riktigt tighta matcher, vi förväntar oss precis detta även imorgon. Vi har två raka segrar och dom har två raka förluster, det är viktigt att inte ta det i beaktning mer än som en positiv känsla. Höllviken kommer ge allt för att ta sina första poäng och vi har väldigt stor respekt för dom.

Vi har fått återhämta oss från lite förkylningar under landslagsuppehållet så imorgon kan vi mönstra så gott som full trupp med undantag från Oliver Windfeldt och Jonathan Skoglösa som är långtidsskadade. Mikkel Christensen är förhoppningsvis tillbaka inför Fagerhult på onsdag.

Vilka är då Höllviken?

Stjärnan:

Johannes Wilhelmsson är tveklöst Höllvikens största stjärna och har varit så under flera säsonger. Han vann poängligan 2018/2019 med imponerande 86 poäng. Trots att Höllviken oftast hittats i tabellens nedre halva har Wilhelmsson alltid varit med i poängligans topp.

Poängkungen:

Här är egentligen Johannes Wilhelmsson given i Höllviken. Men i år är det en annan spelare som toppar den interna poängligan efter två matcher. Nämligen den egna produkten Linus Bergström. Bergström har stått för fem poäng hittills. Samtliga är assist. Han har under de senaste säsongerna legat runt 30 poäng per säsong i SSL. En notering som 22-åringen siktar på att bräcka denna säsongen.

Framtidsnamnet:

Framtidsspelaren är det tjeckiska nyförvärvet Jonas Kreysa. Den långa tjecken, 196 cm, var med och skräll vann U19-VM 2019. Där gjorde han sju mål på fem matcher. I Tjeckien spelade han i topplaget Tatran Stresovic innan han nu testar lyckan i SSL.

Tränaren:

Joon Berggren var med som spelare när Höllviken tog sig upp till SSL för första gången 2013/14. Efter det valde han att satsa på tränarkarriären. Han blev först assisterande tränre i Höllviken till dagens FCH tränare Vidar Jonsson-Wallin. Efter det gick han vidare till Malmö FBC i damernas SSL. Först som assisterande och sedan huvudtränare. När Vidar sen slutade i Höllviken kom Joon tilbaka som huvudtränare inför säsongen 2018/2019.

Se matchen på hd.se!