Söndag
22 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Tisdag
14 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Torsdag
13 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Moa Nilsson & Mika Riviere kör vidare med FCH nästa säsong!

25 maj 2019 12:25
DAM

FCH fortsätter förberedelserna inför nästa säsong och presenterar idag nästa spelare som kör vidare säsongen 19/20, nämligen Moa Nilsson och Mika Riviere.


Moa spelade, som flera juniorer, med damlaget redan förra säsongen och tar nu klivet upp. Mika har däremot inte spelat med damerna, men har en spännande hockeykarriär bakom sig.

Välkommen till damtruppen Moa! Du har ju spelat flera matcher med damerna förra säsongen och nu tar du steget upp fullt ut! Hur känns det?

Tack så mycket! Det känns bra, kul att få chansen. Det gäller att ta vara på den och bidra med det jag kan för att laget ska bli så bra som möjligt.

Ni är ett gäng juniorer som kommer upp, vad kan ni bidra med och vad kan ni förändra får att FCH ska klättra i seriesystemet?

Sett till helheten bidrar vi till en bredare trupp, och på så sätt blir det en bra blandning av erfarna spelare och unga spelare som även är bra för dam på lång sikt. Men det är även många bra juniorer som kommer bidra mycket med deras egenskaper som spelare.

Vad har du själv för mål för säsongen?

Mitt mål inför nästa säsong är att jag ska lämna varje träning som en bättre spelare, då jag kring årskiftet bytte position helt och har mycket kvar att lära för att nå min fulla potential. Även att vi som lag utvecklas från match till match, och har riktigt roligt under tiden.

Hej Mika och välkommen till Damtruppen! Du kommer från juniorlaget och nu kommer du köra med A-laget. Hur känns det?

Tack så mycket! Eftersom att jag bara spelat innebandy en säsong så känns det väldigt kul att jag fått förtroendet i A-laget.

Du har en framgångsrik hockeykarriär bakom dig, berätta lite om den och vad du kan ta med in i innebandyn?

Jag har spelat hockey i nästan 13 år med både killar och tjejer. Senast spelade jag i Landskrona IF med killar och innan de har jag spelat i Helsingborgs HC som är min moderklubb och sen även Malmö Redhawks damlag. Jag tror jag har stor användning av min hockey i innebandyn. Har en ganska annorlunda spelstil som inte innebandyspelare är vana vid. Jag har tagit med mig mitt skott och min teknik från hockeyn som är lite mer annorlunda än i innebandy.

Vad tror du själv om kommande säsong och har du någon målsättning?

Jag tror att säsongen kommer bli väldigt rolig och lärorik. Det känns som vi har ett bra lag med bra spelare och bra tränare så det ska bli väldigt kul. Min målsättning är framförallt att försöka hjälpa laget så mycket som möjligt och ta en stabil plats i truppen.

FCH är såklart mycket nöjda med att Moa & Mika satsar vidare och nu tillhör damlaget och ser fram emot nästa säsong!