Falun
FAL

Första trepoängaren i hamn inför storpublik!

30 oktober 2018 15:50

FCH hade spelat sex omgångar utan att lyckats ta en trepoängare när man på söndagen ställdes på världens bästa klubblag, Falun IBF, och ÄNTLIGEN lyckades gå segrande efter 60 minuter. Matchen präglades av högt tempo och en mycket högljudd publik. De 2686 åskådarna bidrog verkligen till att FCH kunde vända 3-0 och 4-1 till segersiffrorna 8-7.

FCH började skakigt och redan efter 13 minuter hade bortalaget en stabil 3-0-ledning. FCH har i år visat att man inte viker sig i första taget, och så även denna dag. 4-2 innan periodpaus och ny energi i början av andra. 2-4 blev snabbt 5-4 till FCH. Falun kvitterade snabbt med sitt tredje Power Play-mål för dagen. 5-5 och 20 minuter kvar, det var upplagt för en riktig rysare. FCH gjorde 6-5 genom en superkontring signerad Linus Nordgren och Jonathan Nilsson och kort därefter även 7-5. Falun etablerade mer och mer tryck, men Edling i kassen stod för den ena monsterräddningen efter den andra, och visade sannerligen att förbundskapten Hill inte har något val annat än att plocka med Edling till VM i december. Falun reducerade till 7-6 med 10 minuter kvar av matchen. FCH-spelarna kämpade och slet för full, och lyckades i 5-6-läge att göra 8-6. Med en minut kvar av matchen reducerade Falun på nytt, men kom aldrig närmre än så! Det betyder att FCH tog säsongens första trepoängare och detta framför en fantastisk publik.

Laget spelare redan på torsdag mot Sirius. Sirius som står på samma antal poäng som FCH inför matchen. Därefter kommer nykomlingarna Lindås på besök den 4/11. Då hoppas vi på ytterligare en publikfest och nya friska poäng!