16 Mar 1 match

Storseger för FCH Dam!

23 september 2018 12:44
DAM

Efter bra spel med mycket fart under fötterna vann damerna med hela 10-0 mot Division 2-laget Munka-Ljungby IBK Akademi. Detta efter att man vann skotten med 33-3, så det fanns absolut bud på fler mål.

Period ett startar bra då 1-0 kommer redan 2,36 av Lina Jansson med pass från Emma Larsson. 6,31 utökar damerna ledning då Erica Mexnell gör sitt första mål i FCH-tröjan, ett skott från vänsterkanten med pass från Felicia Ekman. Felicia är på spelhumör och sätter 3-0 genom ett snyggt volleyskott när bollen kommer fram till henne på högerkanten. Passen från lagkapten Angelica Forsborn. 13,21 levererar Marika Tapper bollen till Caroline Holmgren bakom mål som tar snabbaste vägen till målburen och sätter 4-0. FCH är här inne i en riktigt bra period där de rullar bollen snabbt och med bra resultat, Angelica Nash sätter 6-0 innan perioden är slut och det är Johanna Joannou som står för assisten, tiden 19,54. Även period två börjar bra, 3,19 hittar Emma Larsson fram en en pass till Linette Ottosson som får iväg en snyggt skott från snäv vinkel, 6-0! 6,06 är det Emma Larsson som återigen är i farten, denna gång som målskytt, 7-0 med pass från Angelica Nash. Här stannar målskyttet av lite och det dröjer ända fram till 9,14 in i tredje perioden innan Caroline Holmgren gör 8-0 utan assist. Bortalaget åker på en utvisning som FCH förvaltar bra. I ett PP som damerna inte skapar några heta chanser i tar Jonna Lamberth tag i det och sätter ett lågt skott från sidan, med pass från Erica Mexnell, 9-0 tiden 16,41. Marika Tapper ville inte vara sämre utan skrev in sig i målprotokollet 17,17 så hon sätter en retur på Amanda Johannesson skott från backplats. Matchen slut, 10-0 till FCH!

En som gjorde en bra match var backen Erica Mexnell:

1+1 från dig i matchen, hur kändes det då det var spel mot ett mål och mycket bollövertag?

Det var både kul och utmanande att ha mycket boll! Tycker att vi gjorde en bra första period, alla var på tårna och hungriga framåt. Tyvärr tappade vi lite tempo i andra och tredje, men lyckades trots det hålla nollan och fortsätta producera ytterligare några poäng, vilket var skönt.

Det var väldigt många målskyttar, vilket alltid är positivt, är det något ni pratat om, att fler ska ta för sig och att alla femmor ska leverera?

Vi börjar få ihop femmorna alltmer, vilket märks på planen. När man lär sig hur de man spelar med rör sig, kommer också spelet och målen. Kul och viktigt att alla femmor är ett hot framåt, det gör oss farliga att möta.

Vad tycker du att ni har förbättrat under försäsongens gång som ni har nytta av nu när det snart är dags för de stora matcherna?

Vi har framförallt lärt känna varandra bättre - såväl på som utanför planen. Det är en process som tar tid, men vi är på god väg! Är väldigt glad över att alla i laget verkar vilja utvecklas tillsammans och dra åt samma håll.

Till sist, hur laddad är du inför premiären? Detta är ju lag som du inte mött så mycket, då du kommer från en division högre?

Jag är superpeppad på att komma igång! Att det är en division lägre gör ingen skillnad för den sakens skull, inställningen är - och ska alltid vara! - att ge 100%. Minst! Oavsett motstånd.

En bra genomförd match av hela laget, där många spelare fick vara delaktiga i poängskörden. Detta var sista matchen gruppen i Skånemästerskapen där FCH slutade tvåa, och kommer få möta 1:an i grupp 2 i 8-delsfinal som blev Höllvikens IBF.

Nästa match spelas även den mot Munka-Ljungby IBK då det äntligen är dags för seriepremiär i Division 1! Matchen spelas borta fredag 28/9 kl 20,00.