Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

FC Helsingborg värvar in Max Wahlgren från Linköping!

22 november 2019 14:57
Herr

Skarpskytten Max Wahlgren lämnar Linköping Innebandy med omedelbar verkan och är klar för spel i FC Helsingborg.


2011 värvades Max Wahlgren till FCH som en 19-årig supertalang. Men det blev bara fem matcher i blåsvart då. Istället blev det utlåning till moderklubben KAIS Mora. Nu åtta år senare kommer han tillbaka som en av Superligans största poängmakare de senaste säsongerna. Förra säsongen gjorde han 52 poäng (30+20) och säsongen innan blev det hisnande 76 poäng (42+34). Det är med en andra ord en pålitlig poängmaskin som nu återigen i klär sig blått och svart. Ett välkommet tillskott till laget säger tränare Niklas Pålsson.

” Vi är mycket glada att vi lyckats hitta en bra lösning med Linköping där människan är i fokus. Max kommer tillföra med offensiva kvaliteter där vi behöver bredda truppen för att fler ska dra lasset och fler formationer kan bidra över tid.

Max kan förhoppningsvis även spetsa till vårt powerplay som hittills inte funkat så bra som vi önskat!”

FC Helsingborg har enats med Linköping om att Max Wahlgren kommer att spela för FC Helsingborg under resterande del av säsongen. Han kommer bära tröja nummer 10 och debuten är beräknad till matchen mot Kalmarsund den 27 november på Idrottens Hus.

Niklas Pålsson berättar för hd.se hur klubben har råd med ett så profilerat nyförvärv under rådande omständigheter.

– Max har velat komma till oss så vi har fått hitta en lösning som funkar resten av säsongen, men inte någon lön som det varit tidigare. Det är inga risker vi skulle ta i vår situation nu med FCH. Elitlicensen är prio för oss.

FC Helsingborg är tacksamma för ett smidigt samarbete med Linköping!