Falun
FAL

Förlust trots stark upphämtning

18 mars 2021 22:19

Slutspelet började som en mardröm med underläge 3-0 efter första perioden. Men FCH spelade upp sig och kom ikapp innan Falun kunde avgöra med 30 sek kvar.

Det tog inte många minuter innan kvartsfinalmötet hettade till rejält. Fredi Petersson skickade in en Falun spelare i FCH:s bås efter fyra och en halv minut. Tumult följde och det mynnade ut i tre utvisningar. Två för FCH och en för Falun. Dalmasarna är ett lag med vass avslutare och när de får chansen att spela med en spelare blir det ofta mål. Då även denna gång Rasmus Enström skött 1-0 till hemmalaget i 4 mot 3. Dryga fyra minuter senare kom också 2-0 genom Max Sjöman. Sen var det FCH som fick chansen i power play. I FCH:s numerära överläge blev det nytt gruff och ny dubbel utvisning. Nu var det FCH:s tur att spela 4 mot 3. Tyvärr blev det Falun som gjorde mål även denna gång. 3-0 blev också slutresultatet efter första perioden trots att FCH vann skotten med 10-6.

I andra perioden blev det jämnare spel men kampen bestod. Blev några chanser och båda hållen men det brände till först 13 minuter in. Återigen blev det en bråkig situation där Linus Malmström fick 2+2 och Falun två utvisningar. Men inte heller denna gången i 4 mot 3 förmådde FCH att få in bollen i mål. Istället kunde Falun göra 4-0 i sitt power play. Med en minut kvar av perioden kom ännu en möjlighet för FCH i power play. Men inget mål innan perioden var över.

Tredje perioden inleddes med sista delen av power playet. Tillslut gick bollen i mål. Med en turlig studs fick Linus Malmström in sitt första slutspelsmål. Tio minuter in kom nästa reducering när Jonathan Nilsson snyggt sköt in bollen i bortre burgavel. Med fyra minuter kvar plockad FCH Edling och satsade med en spelare extra framåt. Det gav utdelning nästan direkt när Max Wahlgren styrde in 3-4. FCH fortsatte med målvakt ut. Med en minut kvar kom också kvitteringen genom Linus Nordgren. En fantastisk upphämtning mot regerande svenska mästarna. Glädjen skulle dock grusas 30 sekunder senare. Rasmus Enström fick även avsluta målskyttet till 5-4.

Ny match redan på lördag 15:00 i Helsingborg Arena.