FCH

Tung förlust i förlängning

21 mars 2022 22:19
Herr

Det blev en repris på kvartsfinal 1 med en förlust efter förlängning. Det mer sura denna gång var att FCH ledde hela matchen fram tills det bara var 34 sekunder kvar.

Det blev en ny tight match när FCH och Kalmarsund drabbades samman i KIFAB Arena. Båda lagen hade vunnit sin match på hemmaplan. När det nu var dags för match två i Kalmar var det FCH som började bäst. Det tog bara två minuter för att ta ledningen genom Linus Malmström, Tre minuter senare var det 2-0 efter mål av Jonathan Nilsson. FCH var det piggaste laget i början och ledningen inte på något sätt ologisk. Det var kontrollerat hela perioden från FCH:s sida med fint försvarsspel och bra kontringar. Därför blev det tungt när hemmalaget reducerat i slutet av perioden. Andra perioden var ännu bättre från FCH:s sida och även denna period fick man in ett snabbt mål genom Fredi Petersson. Efter det fortsatte man att skapa bra chanser men effektiviteten som krävs för att vinna en kvartsfinal var inte där. Ett slumpmål senare från Kalmarsund oh det var tight igen inför sista perioden. FCH fortsatte sin vana troget att göra mål direkt i starten av perioden. 31 sekunder tog det nu bara för Nilsson att göra sitt andra mål och få tillbaka ledningen till två mål. Efter det svängde momentum i matchen och Kalmarsund blev tyngre och tillbringade mer och mer tid i FCH:s zon. Med sju minuter kvar kom också reduceringen. FCH fortsatte att få spela mest försvar men höll Kalmarsund på utsidan och det som kom igenom räddade Edling. FCH stack även upp emellan åt och skapade några ströchanser. Klockan tickade på och det såg ut att bli seger när Kevin Björkström kunde kvittera med bara 34 sekunder kvar. 4-4 blev också slutresultatet. Förlängning väntade precis som i kvartsfinal 1. I förlängningen tog det sen 3.44 innan samma Björkström även gjorde segermålet och gav Kalmarsund 2-1 i matcher.

Chans till kvittering redan på torsdag kl 18:30 i Helsingborg Arena. Då hoppas vi på lika bra tryck på läktarna som i lördags. Köp din biljett på hbgarena.se