Linköping
LIBK

Slutspelsklara efter bortaseger

13 mars 2021 17:18

Förutsättningen inför matchen var att det behövdes en poäng för att säkra slutspel. Det blev tre efter en 7-3 seger och en slutspelsplats.

Det tog FCH bara 42 sekunder för att visa att det var dem som skulle ha slutspelsplatsen. Kristoffer Fält lyckades få in ett skott från distans. Det var spelmässigt jämt under första perioden. Därför var det inte helt oväntat att Linköping kunde kvittera nio minuter in. När FCH sedan drog på sig en utvisning. Kunde comebackande Mateja Jendrisak ge hemmalaget ledningen Men en stekhet Max Wahlgren skulle kvittera innan första perioden var över.

Andra perioden började också den bra för FCH. I power play kunde Linus Malmström skjuta in 3-2 snyggt assisterad av Linus Nordgren. Samma Malmström skulle sedan utöka ledningen med ett riktigt drömmål. Max Wahlgren chippar in bollen i höga slottet och Malmström klipper till på volley rakt upp i nättaket till 4-2. FCH spelar fint försvarsspel och släpper inte till för många lägen och de lägen som dök upp hade Edling bra koll på. Det skulle krävas ännu ett power play för att Linköping skulle kunna göra mål. Återigen genom Mateja Jendrisak. Det blev slutet på den andra perioden och ledning för FCH med 4-3.

Tredje perioden blev inte annorlunda utan det var FCH som inledde målskyttet. Max Wahlgren visad klass och kyla när han fri med målvakten rundade honom och kunde retsamt rulla in 5-3. När kapten Oliver Johansson sen lite tursamt kunde få in 6-3 med åtta minuter kvar var Linköping ett slaget lag. Samme Johansson kunde göra sitt andra mål i tom kasse med tre minuter kvar och segern och slutspel blev ett faktum.

Nu ska det väljas slutspelsmotståndare. Där väljer ettan Storvreta först sen kalmarsund och sen Falun. Vi uppdaterar när vi vet vilka vi möter och när.