Söndag
22 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Tisdag
14 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Torsdag
13 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Linette Ottosson & Emma Larsson kör vidare med FCH nästa säsong!

2 april 2019 15:18
DAM

FCH fortsätter förberedelserna inför nästa säsong och presenterar idag Linette Ottosson & Emma Larsson som kör vidare säsongen 19/20.


Linette Ottosson kom till FCH inför 18/19 från Örkelljunga IF och är en hård och tuff back som som även hon gör sin första säsong i Division 1.

Emma Larsson var, precis som Linette, ny förra säsongen då hon anslöt från Gantofta IBK och spelar även hon back. Emma har dock inte spelat så mycket då hon råkade ut för en hjärnskakning tidigt som höll henne borta från spel.

Vi har pratat med båda spelarna och nedan ger de sin syn på säongen 18/19 och kommande säsong:

Linette, första säsongen är nu gjord, du gjorde både klubbbyte och byte av serie, hur har det känts?

Det har varit otroligt spännande! Både att för första gången byta till en annan klubb och att utmana sig själv i division 1. Jag trivs väldigt bra i laget och jag känner att jag har utvecklats mycket under denna säsongen, vilket är väldigt kul!

Vad ser du mest fram emot nästa säsong?

Att fortsätta träna och utvecklas ännu mer! Sen självklart ser jag fram emot att plocka hem många vinster och ligga högt i tabellen, vilket jag verkligen tror vi kommer göra nästa säsong.

Vad tror du om FCH och denna satsning som nu är i full fart?

Jag ser mycket positivt på satsningen som görs! Jag tror verkligen att den kommer att lyfta fram FCH så det ska bli kul att se vad som händer under kommande säsonger.

Varför ska man som spelare välja FCH?

FCH Dam är ett otroligt gott gäng och man blir väl omhändertagen av alla i laget, vilket är en väldigt viktig del för att trivas och våga utvecklas. Satsningen som görs är också väldigt spännande och en viktig del för att vi ska fortsätta klättra.

Emma, du hade en del skadeproblem med bland annat hjärnskakning denna säsong, vilket gjort att du inte kunnat köra fullt ut, hur sugen är du på att få köra på säsong 19/20?

De stämmer! Det har väl varit min andra problematiska säsong under mina elva säsonger så tålamodet har ju trutit lite. Men jag är jättesugen på en ny säsong och de ska få bli kul att verkligen visa vad man går för.

Hur har det känts denna säsong, de perioder du kunnat spela?

Det har varit svårt att komma in i det då jag bara gjort små sejourer. Mitt spel tycker jag tyvärr inte de finns så mycket att säga om då jag som sagt bara gjort ett par matcher helt frisk och de resterande har jag inte fått så mycket tid i pga skadorna. Men de har varit kul med en nytt lag och de är ett härligt gäng tjejer.

Vad tror du är viktigast för FCH nästa säsong?

Det jag tror är viktigast för FCH nästa säsong är att vi vågar snäppa upp ett steg till. Vi vet att vi har en bra grund att stå på men för att nå toppen behöver vi bli ännu lite bättre vilket jag tror kommer hända nu när vi kliver upp på tre träningar. Får vi bara behålla träningsnärvaron och den goda stämningen kommer vi bara bli bättre och bättre för varje år.

Vad har du själv för mål för framtiden?

Mitt mål för framtiden är väl egentligen bara att få komma tillbaka hel och att skadorna inte ska spela roll. Självklart vill jag ta en plats i laget och få mer speltid för att i längden kunna utveckla hela mitt spel och få vara med och bidra till att få bra stäm i en femma.

FCH är såklart mycket nöjda med att även Linette och Emma kör vidare och ser fram emot nästa säsong!