Förlust för Dam A mot Växjö!

11 augusti 2019 16:33
DAM

Under lördagen inledde FCH-damerna sitt träningsmatchande när allsvenska laget Växjö kom på besök i Helsingborg Arena.

Matchen var ganska jämn inledningsvis innan Växjö tog tag i taktpinnen och hade mycket boll under andra halvan av den första perioden. Gästerna gjorde då också rättvist två mål och kunde gå till pausvila med en 2-0-ledning.

Andra perioden var FCH:s klart bästa för dagen och spelet jämnades ut. Man fick också tidigt in en reduceringsboll efter att 16-åriga debutanten Ebba Ekberg vände och vred framför Växjö-kassen och till slut hittade lucka för skott. Växjö utökade under slutet på perioden till 3-1 vilket var ställningen inför sista akten.

Den tredje perioden vill nog hemmalaget glömma så snart som möjligt. Växjö fick ordentlig fart på bollen och FCH lyckades inte stå emot och hålla ihop försvaret. Under sex olyckliga minuter i mitten på perioden gjorde Växjö fem mål och vann till slut matchen med 10-1.

Detta var första matchen för den nykomponerade tränarstaben med Jonas Daneborn Stålhammar i spetsen. Laget jobbar just nu med att sätta grunderna i försvarsspelet och fick många nyttiga läxor med sig från Arenan denna dag.

Julia Landin gjorde en bra match mellan stolparna och det var dessutom härligt att se frejdiga damlagsdebuter från Mika Riviére, Johanna Ylvenberg, Nellie Ohlsson, Vilja Andersson och målskytten Ebba Ekberg.

Nästa match för Dam A är den 25 augusti då man tar emot förra årets segrare i Division 1, Munka-Ljungby IBK, i Skånemästerskapets första gruppspelsmatch. Den matchen börjar 13.00 och spelas i Helsingborg Arena B.