Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match

Pontus Sölve uttagen till Guldsteget

14 juni 2021 10:50
Herr

Tio herrspelare har blivit uttagna till Svenska Innebandyförbundets talangprogram, Guldsteget. Blanda dem finns FCH:s Pontus Sölve.


När de i helgen presenterades vilka tio spelare som blivit uttagna till Svenska innebandyförbundets talangprogram fanns Pontus Sölve bland namnen. FCH backen fick ett stort genombrott under säsongen och var under slutspelet en av FCH:s bästa spelare. En prestation som inte gått obemärkt förbi när han nu är en av tio uttagna till Guldsteget.

Guldsteget infördes för några år sedan av svenska innebandyförbundet för att minska glappet upp till ordinarie herrlandslaget. Tidigare har bland annat Jonathan Nilsson varit med i Guldsteget och sedan tagit steget vidare till ordinarie landslagsverksamhet. Det är förbundskaptenerna Niklas Nordén och Thomas Brottman som valt ut spelarna.

– Det här är spelare som vi tycker är redo att ta nästa steg i sin utveckling mot att försöka bli framtida landslagsspelare. Det är superspännande grupper både på dam- och herrsidan som vi ser fram emot att följa under säsongen, säger Niklas Nordén till innebandy.se

Denna säsong får dessutom Guldsteget spela en mindre turnering i Schweiz i september mot Schweiz och Finlands U23-landslag samt Lettlands herrlandslag.

Uttagna spelare:
Andreas Blom, Linköping IBK
Emil Lilja, IBF Falun
Filip Samuelsson, Linköping IBK
Kevin Haglund, FBC Kalmarsund
Alibin Hedstål, FBC Kalmarsund
Pontus Sölve, FC Helsingborg
Emil Ruud, IBF Falun
Emil Kalentun, IBF Falun
Filip Eriksson, Storvreta IBK
Hampus Öhgren, Team Thorengruppen SK