Söndag
22 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Tisdag
14 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Torsdag
13 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Jonna Lamberth & Amanda Johannesson kör vidare med FCH nästa säsong!

28 mars 2019 08:29
DAM

FCH fortsätter förberedelserna inför nästa säsong och presenterar idag Jonna Lamberth & Amanda Johannesson som kör vidare säsongen 19/20.


Jonna kom till FCH inför 18/19 från FBC Engelholm där hon spelade i Division 2, och har nu växt in i Division 1, har har hög träningsnärvaro och ett stort driv.

Amanda är en av dem som har spelat i FCH väldigt länge och kan användas både offensivt och defensivt i banan. Dock har Amanda knappt spelat säsongen 18/19 då hon råkade ut för en tråkig skada på en träning innan serien drog igång.

Vi har pratat med båda spelarna och nedan ger de sin syn på säongen 18/19 och kommande säsong:

Jonna, din första säsong i Division 1 är nu klar, hur har det känts och vad är du mest nöjd med?

Jag tycker att det överlag har känts bra, det har varit mycket nytt att ta in, ett helt nytt lag för mig även en högre division än jag är van vid. Det jag är mest nöjd över är att jag fortsatt att kämpa fast att det gått väldigt trögt i vissa perioder under denna säsong.

Du har en väldigt hög träningsnärvaro, 90% denna säsong, vad säger du om det?

Jag tycker det visar på att jag verkligen brinner för innebandyn och lägger ner mycket tid på det och att jag hela tiden vill utvecklas.

Vad tror du om säsongen 19/20?

Jag tror att nästa säsong kommer bli ännu bättre då vi kommit ytterligare några steg in i damsatsningen samt kommer ha ett nytt upplägg kring träningar.

Vad vill du själv förbättra för att ta större kliv nästa säsong?

Att bli mycket jämnare i mitt spel, denna säsong har varit väldigt upp och ner sen skulle det även va kul att börja trycka in lite bollar i kassen igen.

Amanda, du har en tråkig säsong bakom dig, skadad på en träning innan serien började, hur sugen är du på att köra igång igen?

Jag är väldigt taggad på att få köra igång igen, räknade inte med att jag skulle vara borta såhär länge och missa hela säsongen. Så ser väldigt mycket fram emot försäsongen och kommande säsong.

Du är en av dem som spelat i FCH väldigt länge, vad får dig att stanna?

Laget helt klart, vi har alltid haft en väldigt bra sammanhållning och skön jargong i laget som gjort att man aldrig haft en tanke på att egentligen vilja sluta.

Du spelade länge forward men har de senaste säsongerna gått ner som back, vad är roligast?

Helt klart back, känner att den positionen passar min spelstil bättre och jag är dessutom ingen målgörare.

Hur ser du på nästa säsong? Vad krävs för att FCH ska ta sig högre upp i tabellen?

Kommande säsong kommer nog bli väldigt spännande och det ska bli kul att se hur truppen kommer se ut. Men också att det ska bli väldigt roligt att få spela igen! Det som krävs tror jag är en tydlig spelidé redan från start och en bredare spets där fler spelare vågar träda fram och avgöra matcher. Men också att det finns en hög närvaro på träningar och att alla har samma inställning och är villiga att lägga ner lika mycket tid.

FCH är såklart mycket nöjda med att även Jonna & Amanda kör vidare och ser fram emot nästa säsong!