Förlust i sista matchen!

11 mars 2019 20:50
DAM

Det blev ingen rolig avslutning på säsongen för FCH Dam då de fick se sig besegrade av Malmö FBC Ungdom som dessutom klättrade om FCH i tabellen.

Matchen började bra för FCH då Wilma Holmkvist sätter 0-1 tiden 2,59, assisterad av Caroline Holmgren. Men lite mer än en minut senare kommer kvitteringen av hemmalaget, 1-1 när klockan står på 4,08. 11,45 kommer ännu ett ledningsmål för FCH då Frida Björk hittar fram till Emma Pedersen som sätter 1-2 tiden 11,45. Även denna gång svarar Malmö FBC Ungdom snabbt och sätter 2-2 tiden 14,51. FCH åker på en utvisning 17,00 och det utnyttjar hemmalaget och sätter dit 3-2 tiden 18,26. Av bara farten kommer även 4-2 innan första perioden är slut, 19,08. Malmö FBC åker på en utvisning i slutet av perioden som följer med in i andra, men FCH lyckas inte göra mål på detta powerplay. Period två blir mållös men båda lagen åker på varsin utvisning, men inga mål i dessa powerplay. 3,46 in i tredje perioden kommer 5-2 för hemmalaget, och efter detta mål tar FCH en timeout men tyvärr ger det inte den förändring FCH vill ha utan Malmö FBC Ungdom gör istället 6-2 när klockan står på 6,32. Hemmalaget trummar sen på och gör 7-2 tiden 14,23 samt 8-2 tiden 15,31. Tung uppförsbacke för FCH som inte lyckas göra fler mål för säsongen utan Malmö FBC Ungdom får sista ordet och sätter 9-2 när klockan står på 18,01 efter att FCH åkt på en utvisning.

Det återstår en omgång för resten av lagen i serien så vi får vänta och se om FCH blir sjua eller om de halkar ner till åttonde plats.

Stort tack för ert stöd på läktaren under denna säsong, vi ser redan fram emot nästa!