Förlust efter tapp i tredje perioden

29 januari 2023 17:30

Det blev förlust hemma mot Linköping efter att ha tappat ledningen i tredje perioden.

Det var en jämn match som utspelades denna söndags eftermiddag i Idrottens Hus. Det var länge mållöst i matchen trots bra lägen från båda lagen. Dödläget bröts av Linköping med två minuter kvar. Den ledning kunde de sola sig i blått 40 sekunder innan Max Wahlgren påpassligt kunde kvittera. Samme Wahlgren höll sig sen framme igen i andra perioden och kunde göra ledningsmålet. FCH spelade efter det kontrollerat och kunde håll gästerna mållösa hela andra perioden. FCH gick därmed inför sista perioden i ledning med 2-1. Linköping tryckte på lite mer i tredje och fick snabb utdelning med två snabba mål i början av perioden och hade vänt matchen. FCH kom snabbt ikapp till 3-3 genom Linus Nordgren. Men det blev också FCH:s sista mål i matchen. När Linköping gjorde 4-3 med 10 minuter kvar kunde inte FCH replikera. Trots power play i slutet och spel utan målvakt kom ingen kvittering. Det var när många gånger med skott på mållinje och i stolpar. Istället kom den berömda spiken i kistan av Linköping med minuten kvar.

Resultatet gör att FCH ligger på sjätteplats i tabellen med 34 poäng. Man har fortfarande 14 poäng ner till under slutspel med 21 poäng kvar att spela om. Närmast väntar match mot femman Pixbo den 11/2.