Förlust i förlängningen mot Skurups IBK!

6 oktober 2019 16:14
DAM

Det blev bara en poäng i lördagens match för FCH Dam A då hemmalaget avgjorde snabbt i förlängningen.

I första perioden åker FCH på en utvisning tiden 4,37, men Skurups IBK lyckas inte få in bollen. Istället är det FCH som tar ledningen eftet att Nellie Ohlsson bryter en kontring och passar fram till kapten Caroline Holmgren som får till ett direktskott som går in lågt i mål, tiden 10,56. Hemmalaget får dock in kvitteringen innan perioden är slut. 15,02 gör de 1-1 genom ett snabbt frislag där FCH tappar positioner. Andra perioden börjar desto roligare för FCH, Ebba Ekberg vinner bollen i hörn och slår in bollen till Caroline Holmgren som är ensam med målvakt och till slut får in sin egen retur genom att snyggt sätta bollen med backhand i krysset, tiden 0,28. FCH får sedan spela powerplay men får inte någon utdelning. Istället är det Skurups IBK som sätter bollen i mål när de spelar powerplay, klockan står på 6,06. Och redan 6,27 kommer nästa mål, underläge med 3-2 helt plötsligt. FCH får ytterligare ett powerplay men även denna gång håller hemmalaget FCH borta från målprotokollet och precis som målet innan så sätter de istället 4-2 genom ett powerplay, tiden 15,16. Som tur är lyckas FCH reducera innan periodens slut. 16,45 sitter 4-3 genom att Ebba Ekberg återigen hittar fram till Caroline Holmgren med en krossboll, och Caroline gör inga misstag utan skjuter ett direktskott och hennes tredje mål för dagen sitter. Innan perioden är slut får FCH återigen ett powerplay som följer med in i tredje perioden men det är inte FCH:s dag när det kommer till att göra mål med en spelare mer på plan. I sista perioden får dock FCH till sin kvittering genom ett hårt backskott från unga Johanna Ylvenberg med pass från Nellie Ohlsson, 4-4 när klockan står på 4,23. FCH får ett till boxplay men denna gång håller de Skurups IBK borta från att göra mål och 4-4 håller sig perioden ut. I förlängningen går det snabbt, hemmalaget sätter 5-4 redan 0,19 efter en spelvändning och FCH åker hem med en poäng.

Nästa match spelas hemma mot IBK Lund den 12/10 kl 16,00 i Arena B. Välkomna dit!