16 Mar 1 match

Seger i Uppsala

23 november 2021 21:20
Herr

För andra veckan i rad blev det seger på bortaplan. Denna gång besegrades Hagunda med 6-4 efter en tuff match.

Sjunde bortamatchen för säsongen slutade med seger och det blev femte segern på sex matcher. Närt Hagunda tog ledningen sex minuter in var det enda gången i matchen FCH var i underläge. När FCH sedan vände till 2-1 var det inte genom de vanliga målskyttarna. 1-1 kom genom Oliver Johansson och 2-1 av Kristoffer Fält, båda framspelade av Max Wahlgren. Hagunda lyckades dock kvittera strax innan första pausvilan på en retur. Första perioden var jämn och tuff. Andra var också hård men det var FCH som var bäst med bollen och kunde gå upp till 4-2. Denna period var det något mer vana målskyttar. Först Christoffer Andersson och sen 4-2 av Max Wahlgren. Ett bra läge med andra ord inför sista perioden. Men där tog det bara Hagunda dryga sex minuter innan man gjort matchen helt jämn igen, 4-4. Men FCH var lite vassare än nykomlingen. När Linus Nordgren assisterade fram Oscar Johansson till 5-4 var det inte bara till ett nytt lednings mål utan även hans 600 poäng i SSL. Hagunda satsa framåt och plocka målvakten. Men i stället för önskad effekt kunde Jonathan Nilsson rulla in 6-4 i tom kasse med två sekunder kvar.

FCH klättrade till en fjärdeplats i tabbelen med en match mer spelad än övriga lag. Omgången blir full imorgon och efter det väntar VM-uppehåll.