Seger efter svängig match

25 januari 2022 22:23

4-0 ledning efter första perioden och allt såg bra ut mot jumbon. 5-4 till Sirius efter andra och läget var inte längre lika ljust.

Sirius hade 14 raka förluster inför kvällens match och den sviten såg ut att förlängas efter att FCH gått ut och gjort 4-0 i första perioden. Sirius tog time out redan efter 17 minuter av matchen vid 3-0. Det hjälpte föga utan Linus Nordgren gjorde 4-0 med minuten kvar. Effekten kom i stället retroaktivt i andra perioden. Sirius gick snabbt upp till 2-4 och fortsatte pressa på. Samtidigt hade FCH svårt att få till de heta chanserna. När det ändå såg ut som FCH skulle rida ut stormen och gå in i tredje i ledning hade Sirius en lyckominut. Först kom 3-4 17:30, sen kom 4-4 17:45 och 18:23 var vändningen ett faktum. Arga FCH spelare gick in i omklädningsrummet fast beslutna att vända på det i sista perioden. Och vända skulle de göra. Kvitteringen signerades Daniel Johnsson efter fem minuter. Efter halva perioden gjorde Max Wahlgren 6-5. Efter det var det FCH som satte tonen och förde spelet. Det skulle ge mer utdelning. Två snabba mål i minut fjorton av Oscar Johansson och Jonathan Nilsson. Ett litet tröstmål kom till Sirius i slutet och fastställde slutresultatet till 8-6.

– Jättebra första period, som följdes en av en svag andra period där vi inte kunde stoppa blödningen. Starkt att komma tillbaka i tredje perioden och vända, kommenterar Kristoffer Fält matchen.

Segern för upp FCH på den åttonde och sista slutspelsplatsen i en haltande tabell. Viktiga poäng på spel på söndag om laget vill behålla platsen. Då kommer Jönköping till Helsingborg Arena.