Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Inför Mullsjö | 15:00 | Helsingborg Arena

17 november 2019 10:50
Herr

Efter ett kortare uppehåll för landslagsaktiviteter är vi i eftermiddag till med innebandy från världens bästa liga i Helsingborg Arena.


Med en tredjedel av serien spelad parkerar FCH på en sjätteplats i tabellen vilket får ses som en framgång om man ska utgå från förhandstipsen. Laget har spelat ihop 15 poäng på 10 matcher, fem vinster och fem förluster. Fem vinster var faktiskt vad man mäktade med att plocka under hela förra säsongen! Kvällens motståndare Mullsjö skuggar alltjämt med 14 poäng och ligger på placeringen under FCH.

Mullsjö är också ett av seriens formstarkaste lag. Man inledde serien svagt och var länge med i botten. Men på de fem senaste matcherna har man tagit 11 av sina 14 poäng. Bara toppduon Falun och Storvreta har tagit fler poäng de senast fem matcherna. Trots detta har det varit turbulent i det västgötska laget. Precis inför deras senaste match valde man lagets tränartrio, med före detta förbundskaptenen Ulf Hallstenssons i spetsen, att lämna sina uppdrag i Mullsjö. Istället fick förra säsongens huvudtränare Andreas Elf göra blixtcomeback. Han lyckades leda laget till seger mot Warberg innan landslagsuppehållet. En stark anledning till att laget lyckats vända på skutan och börjat klättra i tabellen är det schweiziska nyförvärvet Jan Zaugg. Zaugg snittar två poäng per match och ligger på en sjätteplats i poängligan och delad andraplats i skytteligan med 15 gjorda mål.

Hur ligger läget till i FCH då? Jo, det tuffar på stabilt som det gjort nästan hela säsongen. I år har man hittat en jämnare nivå och en annan trygghet än vad man hade förra säsongen. I form tabellen över de fem senaste matcherna ligger man sexa med nio inspelade poäng. De två förlusterna kom mot giganterna Falun och Storvreta. Senaste matchen vann man stabilt borta mot Jönköping med 6-3. Poängbäst denna säsongen är Linus Nordgren med 19 poäng. Glädjande för Helsingborgspubliken skrev Linus Nordgren i onsdags på en kontraktsförlängning över två år.

Det skiljer en poäng mellan lagen i tabellen. Det symboliserar lagens historia mot varandra väldigt väl. För det brukar var två jämna lag, på 14 spelade matcher mot varandra har lagen vunnit hälften var. Förra säsongen gick Mullsjö dock rent med tre vinster. Idag 15:00 är det tid för revansch. Hoppas vi ses i Helsingborg Arena då.

Köp biljetter här!