Enkelt vidare i Svenska Cupen

29 augusti 2021 18:01

Efter 12-6 i fredags var det fördel FCH i dagens match. Även denna matchen slutade med en komfortabel seger och FCH visade vilket som var Skånes bästa lag.

Oavgjort eller vinst var vad som krävdes för att avancera vidare till nästa omgång efter att ha vunnit första matchen i fredags. Då tog FCH tidigt ledningen och kunde kontrollera hem matchen. Idag tog det lite längre tid innan 1-0 kom. Målet gjordes av Linus Bergström mot sina forna lagkamrater. När Jonathan Nilsson sedan gjorde 2-0 i första perioden kändes Höllviken som ett slaget lag. Även om det inte blev fler mål i första perioden var det tydligt att luften gick ur gästerna. När andra perioden sen börjar med att Max Wahlgren utökar till 3-0 är det bara ett lag på banan. FCH kontrollera matchbilden helt och släpper inte till många lägen bakåt för gästerna. Det blir både 4-0 och 5-0 innan perioden är över. I tredje perioden vinner FCH skotten med 18-2 och målmässigt med 5-0 och säkrar segern till 10-0. Totalt slutar skotten 29-9 i FCH:s favör.

Med dagens seger tar laget sig vidare till den tredje omgången av Svenska Cupen. Där ställs man mot Warberg IC som slog ut Malmö FBC. Även omgång 3 avgörs i dubbelmöten och spelas om två veckor.