Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match

Linus Bergström blir blåsvart!

12 april 2021 10:00
Herr

Nyförvärv nummer tre plockas några mil söder ut. Linus Bergström ansluter till FCH från nyligen degraderade Höllviken.


Herrarna fortsätter att rusta inför kommande säsong. Nu kan vi glatt presentera Linus Bergström från Höllviken som det tredje nyförvärvet. I Linus får FCH en väldigt mångsidig spelare som kan användas nästan överallt på banan. Han trivs dock bäst som högerforward eller center. Det var från sin centerposition som 23-åringen denna säsong gjorde sin bästa SSL-säsong. Han satte personligt poängrekord i SSL med 40 poäng på 26 matcher, fördelat på 16 mål och 24 assister. Det gjorde honom till den näst bästa poängmakaren i Höllviken. Trots sin unga ålder har han hunnit med fyra hela säsonger i SSL och utvecklats för varje säsong som gått.

Linus började sin innebandykarriär i Höllviken och bortsett från kort utlåning till Palmstaden 2016 blir det nu första gången han fullt testar vingarna i en ny miljö. Något som sportchef/tränare Niklas Pålsson är väldigt nöjd med.

– Det känns otroligt bra att vi lyckats få över en av Skånes mest talangfulla spelare. Linus levererar alltid på en stabil nivå och är en poängspelare och har sina styrkor i spelförståelsen och sina fina framspelningar.

Under de senaste säsongerna har herrarna bytt strategi för att ta sig till toppen med ett lag med en större lokalprägel, något som Linus passar väl in i.

– Linus passar perfekt in i vår framtida plan där vi vill ta steg mot toppen och samtidigt göra en generationsväxling stegvis. Att Linus dessutom är en lokal förmåga gör att detta känns extra bra. Det ska bli spännande att följa Linus utveckling i den blåsvarta tröjan, avslutar Niklas Pålsson

Nyförvärvet ser också fram emot den nya utmaning som det innebär att flytta till FCH.

– Jag har mött Helsingborg väldigt många gånger och känner att det är något bra på gång i klubben. Det pekar uppåt och det vill jag vara med på, kommenterar Linus övergången själv.

Statistik Linus Bergström i SSL:
Antal säsonger: 4 st
Matcher: 121 st
Mål: 44 st
Assist: 61 st
Poäng: 105 p
Utv. Min: 40 min

Vi önskar Linus varmt välkommen till Helsingborg! Under morgondagen kommer det en längre intervju med Linus Bergström.