Dalen
DAL

Seger i svängig premiärmatch

3 oktober 2020 16:48

Att det finns nya offensiva alternativ i årets FCH blev tydligt i premiärmatchen. Seger med 12-10 efter en svängig tillställning i Umeå.

Premiären i Umeå var en match med många ansikten. Första perioden inleddes trevande och efter 13 minuter var det 1-1. Sedan började vilda västern föreställningen i Umeå Energi Arena. På sista sju minuterna blev det sedan sex mål där lagen följdes åt till 8-8. Aldrig ledde ett lag med mer än ett mål. Andra perioden blev sedan annorlunda där FCH satte gasen i botten och gick upp till 8-4 på bara sju minuter. Den som ledde anstormningen var SSL-debutanten Linus Malmström. Först fick han chansen att lägga straff en minut in och gjorde inga misstag. 30 sekunder senare assisterade han Fredi Petersson till 6-4 och 4:38 gjorde han själv 7-4. Jonathan Nilsson satte sedan sitta andra mål för matchen till 8-4. Där och då var det väldigt lite som talade för att Dalen skulle komma tillbaka. Men då skiftade matche karaktär ännu en gång. De nästkommande sju minuterna var istället Dalens. Mellan minut sju till minut 13 fjorde Dalen fyra raka mål och det var lika igen. FCH fick en snabb replik genom laget andra nyförvärv Mattias Andersson. Efter det var FCH påväg mot tredje perioden i ledning. Då gjorde Dalen sitt nionde mål med 40 sekunder kvar och lagen följdes in i tredje perioden lika.

Med 18 gjorda mål efter två perioder kunde man lätt tro att det tidigare målrekordet i SSL skull utraderas. Ett rekord var med och satte när man vann med 13-12 mot Balrog 2001. Men matchen skulle byta skepnad en gång till. Lagen blev lite mer avvaktande och svängdörrarna stängdes igen. När FCH väl spräckte dödläget var det återigen Linus Malmström som hängde dit den med tio minuter kvar. Dalen skulle dock orka med en sista kvittering med sju minuter kvar innan matchens gigant gjorde sitt fjärde mål och femte poäng. Linus Malmström 11-10 med sex minuter kvar. FCH kunde sedan spika igen matchen med 30 sekunder kvar när Azelius gjorde mål i tom kasse, assisterad av Jonathan Edling.

Det blev efter en svängig match tillslut ett lyckligt FCH slut. Om en vecka nu blir det hemmapremiär mot Jönköping, 11/10.

Poäng FCH: Linus Malmström 4+1 Fredi Petersson 2+1 Jonathan Nilsson 2+1 Max Wahlgren 1+1 Linus Nordgren 1+1 Gustav Svensson 0+2 Mattias Andersson 1+0 Jonathan Edling 0+1 Joel von Reis 0+1 Andreas Lindholm 0+1