16 Mar 1 match

Oavgjort mot IK Stanstad!

16 mars 2020 14:09
DAM

FCH behövde vinna samtidigt som Höllvikens IBF skulle förlora för att FCH skulle slippa kval, och det såg bra ut först då Höllvikens IBF låg under med 5-1 mot IBK Lund.

IBK Lund drog iväg till 5-1 i början av andra perioden och FCH ville verkligen vinna sin match. Mycket skott och lägen från start men det var IK Stanstad som tog ledningen efter att FCH åkt på en andra utvisning tiden 9,47. Efter nästan två minuter, 11,40 sitter 0-1 efter ett lågt skott utifrån. 17,07 åker IK Stanstad på en utvisning men FCH gör inget mål i detta powerplay. FCH skjuter mycket i denna period, och de märks att de är taggade på att vinna och göra mål, men bortalaget täcker mycket skott eller så plockar målvakten dem lätt. I andra perioden kommer kvitteringen snabbt! FCH håller i bollen länge och när Caroline Holmgren får bollen bakom mål håller hon i och hittar fram till Felicia Ekman framför mål som sätter 1-1 tiden 1,12. FCH fortsätter sen trycka på och skapar mycket och fortsätter skjuta på nästan allt, men IK Stanstad täcker extremt bra i denna match. Bortlaget är som farligast när de får kontra men Johanna Sandberg i målet håller dem borta från mål. 15,28 kommer dock ledningsmålet för IK Stanstad, ett skott framför mål får en konstig bana och letar sig in. Men FCH gör 2-2 innan andra perioden är slut och det är Nellie Ohlsson som sätter ett lågt skott till vänster om målvakt från sin backposition, med pass från Johanna Ylvenberg tiden 18,26. FCH åker på en utvisning när klockan står på 19,48 som följer med in i tredje perioden men FCH håller tätt i boxplay. 6,31 in i tredje gör äntligen FCH ett ledningmål, det är Amanda Johannesson som bryter ett uppspel och driver framför och avlossar ett skott som snyggt sitter i mål! Men IK Stanstad svarar snabbt, och ungefär på samma sätt. En back bryter ett uppsepl och sätter 3-3 tiden 7,21. Men FCH vill mer, 11,31 avlossar Moa Nilsson ett skott som kommer ut till Felicia Ekman som sätter returen och gör 4-3 till FCH. Men så fort FCH gör ett mål i denna period gör IK Stanstad ett snabbt därefter, 13,43 sitter 4-4 när en spelare får bollen på högersidan, driver framåt och snyggt sätter bollen i mål. 15,50 åker FCH på en utvisning men gör återigen ett bra boxplay och håller tätt. 18,14 kommer sedan 5-4, Caroline Holmgren spelar fram snyggt på backhand till Felicia Ekman som inte gör något misstag framför mål utan sätter bollen snyggt i nättaket Nu tror man att segern är klar men bortalaget svarar som sagt snabbt efter varje mål, 5-5 kommer när klockan står på 19,06 efter att en spelare får vrida och vända och sätter bollen till vänster om Johanna Sandberg i målet. Förlängning väntar men FCH har inget att spela för där då en vinst hade behövts. Båda lagen skapar chanser i förlängningn men inga måls görs och matchen slutar 5-5.

Nu väntar ett kval för att hålla sig kvar i Division 1 men just nu är det oklart när det blir av och om det blir av. När vi vet mer så kommer vi informera om det. Om det blir av så kommer FCH möta Åstorp/Kvidinge IBS, Häljarps SK och Munka-Ljungby IBK Akademi.

Priserna som matchens lirare gick till Amanda Johannesson i FCH samt Ida Wensley i IK Stanstad.