Kalmarsund
KAL

Förlust borta mot Kalmarsund

9 oktober 2021 18:30

Kalmarsund hade fem raka segrar mot FCH och kan efter 5-3 i eftermiddag räkna in den sjätte.

Det var två lag som räknar med att vara i toppen som möttes i KIFAB Arena. Båda lagen hade dock inlett säsongen med tuffa scheman och bara tagit tre respektive en poäng inför matchen. Det gjorde också att matchen började lite tillknäppt. FCH fick chansen att spela power play efter fem minuter. En spelform man tidigare varit väldigt framgångsrika i. Kalmarsund spelade en tight box och herrarna hade svårt att skapa de heta lägena. Istället kunde Kalmarsund ta ledningen efter 13 minuter. Efter dryga 17 minuter åkte Linus Malmström ut två minuter. I FCH:s box play uppstod tumult framför mål efter ett Kalmarsund avslut. Det resulterade med två utvisningar var per lag. I spel 3 mot 3 kvitterade FCH genom Jonathan Nilsson till 1-1. Det blev också resultatet efter första perioden.

I Andra perioden kom Kalmarsunde hetare och kunde återta ledningen i power play genom Kevin Björkström. De utökade sedan ledningen efter åtta minuter. FCH hade svårt att skapa heta chanser. Även i power playet man tilldömdes efter halva perioden. Det blev inga fler mål i andra perioden som Kalmarsund vann med 2-0 och ledde med 3-1 inför tredje.

När FCH kom ut i tredje hade ledarstaben vaskat om rejält i femmorna och spelade mer aggresivt och pressade högre. Matchen ökade i tempo och FCH kom nu till fler lägen. I ett resultat av att FCH stod högre upp i banan fick Kalmarsund kontringslägen. Istället för FCH mål kom det istället till hemmalaget på en kontring, 4-1. FCH fortsatte trycka på och kom till fler avslut som Kalmarsund antingen täckte förtjänstfullt eller räddades av deras målvakt. Med fem minuter plockade FCH ut Edling och satsade på en extra utespelare. Effekten uteblev dock direkt och istället kom 5-1 till Kalmarsund. Trots det satsade FCH vidare och ökade trycket framåt än mer. Tillslut kom också utdelningen genom Max Wahlgren. Linus Nordgren gav mer hopp när han gjorde 3-5 med minuten kvar att spela. Men närmare än så kom man inte idag utan får åka tillbaka till Helsingborg utan poäng.

Närmast väntar landslagsuppehåll nästa helg innan det äntligen är hemmamatch igen den 24 oktober mot Sirius.