Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Förlust i första träningsmatchen

7 augusti 2021 18:17

Det var inte försäsongskänsla över herrarnas första match för säsongen. Det var en intensiv och stundtals hård och grinig match som hemmalaget tillslut kunde vinna.


Det var många nya ansikten i laget i den första matchen men de var de gamla vanliga som utmärkte sig direkt i början. 1-0 kom snabbt genom Max Wahlgren assisterad av Linus Nordgren. Samma konstellation gjorde även FCH:s andra mål i den första perioden. En period som slutade 2-2.

Andra perioden började med att Mullsjö tog ledningen för första gången i matchen. Men när FCH sedan fick sitt första power play visade man att man konserverat formen sen förra året. Max färdigställde sitt hat trick till 3-3. Sen var det tid för en annan FCH:are att äntligen göra mål. Mattias Andersson såg till att FCH återigen kunde gå upp i ledning. En ledning Fredi Petersson sen snyggt kunde utöka. Efter det började FCH dra på sig utvisningar. Först och Linus Malmström ut och Mullsjö gjorde 4-5. Sen åkte Fredi Petersson ut och då kom kvitteringen. 5-5 blev även slutresultat i en period som växlade upp rejält i intensitet och fick domarna att jobba hårdare.

Hemvändande Daniel Johnsson visade att skottet är kvar ännu direkt i tredje perioden med ett distinkt skott rakt upp i nättaket. Det blev sen en repris från andra perioden. Två FCH utvisningar resulterade i både kvittering och ett ledningsmål för hemmalaget. Efter det nåde grinigheten sitt crescendo när Fredi Petersson och Linus Malmgren hade en egen brottningsmatch som belönades med varsitt rött kort. I spel 4 mot 4 kunde Mullsjö öka på sin ledning till 8-6. Med fyra minuter kvar satsade Pålsson på att plocka Edling och spela med en man mer på plan. Chanser skapades men bollen ville inte in. I alla fall inte förrän det återstod 20 sekunder. Då kunde Linus Nordgren peta in en retur till slutresultatet 8-7.

Nästa söndag är det nästa träningsmatch och första hemma när Jönköpings IK kommer till Helsingborg Arena. Info för publik kommer under veckan.