Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Tony Taijala klar som talangansvarig

2 maj 2018 14:42
Föreningen

Det är med stor glädje vi kan presentera Tony Taijala som ansvarig för vår talangverksamhet.


FCH har redan idag en av Skånes och kanske Sveriges bästa talangverksamheter. Sedan 2010 har föreningen tagit sex SM-medaljer på ungdoms- och junior-SM för killar. Utöver det har 32 spelare från de egna ungdomsleden fått chansen att vara med i SSL. Under de senaste åtta åren har föreningen fått fram nio spelare som representerat Sverige på U19-nivå.

För att kunna fortsätta ligga i framkant och fortsätta vår satsning på att utveckla och förädla vår talangverksamhet anställs nu Tony Taijala på heltid för att ansvara för talangverksamheten. I talangverksamheten omfattas de spelare som precis tagit steget upp till herrlaget eller ligger utanför med ambitionen att bli SSL-spelare. De lag som främst ligger i denna verksamhet är vårt division 2-lag, juniorallsvenska laget samt P16. Men det gäller även att plocka fram en röd tråd för hela föreningens ungdomar för att de ska kunna få så bra innebandyutbildning som möjligt i FCH.

Mannen som kommer ansvara för detta är Tony Taijala med stor rutin inom området. Han har de senaste två säsongerna varit huvudtränare i Copenhagen FC för herrlaget i högstaserien samt deras U17-lag. Där blev det ett ligabrons och ett cupguld med herrarna. Innan dess var han anställd av IK Stanstad som föreningsutvecklare. Vid sidan av detta har varit distriktslagskapten för Skåne i tre år och för Halland i två år. Han har även varit ungdomstränarutbildare för Svenska Innebandyförbundet under fem års tid. Även om han inledde sin spelarkarriär i Landskrona har han ett förflutet inom FCH. Mellan 2002 och 2004 var han en av målvaktern i vårt U20-lag som vann SM-guld och reservmålvakt i Elitserien (dåvarande SSL).

Tony kommer fungera som huvudtränare för vårt JAS-lag och ha ett övergripande ansvar för alla lagen från P16 och uppåt. Han kommer även ansvara för skolverksamheten som bedrivs runt om i Helsingborg.

Tony Taijala om sitt nya uppdrag

”Jag är jäkligt ödmjuk inför uppgiften jag har framför mig! Jag hade själv mina bästa år som innebandyspelare i denna förening och efter alla dessa år känns det som att komma hem. FCH går in i en ny spännande tid där man satsar stort på både sina flick/pojkspelare samt både herr och dam. Man har varit väldigt tydlig med att man vill satsa på unga spelare. Det är något som verkligen tilltalar mig och något som jag kände att jag definitivt ville vara med att bygga upp.”

Klubbchef Fredrik Azelius om Tony Taijala

”Vi är väldigt glada att kunna presentera Tony som ansvarig för vår elitverksamhet. Vi har varit duktiga på att ge våra egna produkter chansen men vi vill ge dem ännu bättre förutsättningar att verkligen lyckas på högsta nivå. I Tony ger vi verkligen våra egna talanger den möjligheten. Att han dessutom varit i föreningen innan och är en föreningsmänniska i grunden tillsammans med sin rutin från tidigare uppdrag gör detta till en riktigt bra lösning för klubben.”