Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Inför matchen: Linköping hemma

27 december 2020 08:34
Herr

Efter ett kort julfirande är SSL idag tillbaka för FCH. På schemat står Linköping i Helsingborgs Arena


FCH inledde julveckan med att borta slå Sirius med övertygande 9-4. Med ett julfirande i bagaget är det idag dags att möta seriesexan Linköping på hemmaplan. Östgötarna ligger just nu tre poäng för FCH på en niondeplats, dock med en match mer spelad. Linköping kommer till matchen med en uddamålsförlust mot Falun.

Förra säsongen när lagen möttes blev det varsin seger för lagen. Båda lagen lyckades vinna på bortaplan. Så var det även säsongen innan. Senast FCH lyckades besegra Linköping på hemmaplan var 7 oktober 2018. Totalt sett är det FCH som har flest segrar med 15 mot Linköpings 13.

Noterbart är att FCH har fyra spelare före Linköpings första i poängligan. Dock har Linköping gjort ett mål mer än FCH och sprider därmed ut målskyttet på fler spelare. Tidigare nämnda poängliga leds just nu utav Linus Nordgren på imponerande 31 poäng på 11 matcher. På topp 10 hittar vi även Max Wahlgren på 24 poäng. Detta år med fler assister än mål.

Vilka är då Linköping?

Stjärnan:

Lagets stora härförare är Martin Karlsson som har varit med hela vägen från division 1 till SSL. Den storvuxne backen är både svårforcerad och ett ständigt hot framåt.

Poängkungen:

Simon Palmén leder den interna poängligan denna säsongen på 20 poäng. Linköping är annars ett väldigt jämnt lag där flera spelare har producerat likvärdigt.

Framtidsnamnet:

19-åriga Emil Lögdberg gör sin andra SSL säsong nu. Första säsongen gjorda han fina 10 poäng från sin backplats. Den tidigare U19-landslagsmanen har inte börjat denna säsongen lika stark och ligger på noll poäng.

Tränaren: Tidigare storspelaren David Gillek inledde säsongen tillsammans med Johan Astbrandt som tränare. Men efter att Astbrandt hoppat av för några veckor sen leder nu Gillek laget i ensam majestät. Den tidigare FCH-spelaren har tidigare varit assisterande i Mullsjö.

Se matchen på hd.se med start kl 15:00 och följ med i Studio Soffan inför matchen Live på facebook med start 14:30.