Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Aktiv deadline-day för FCH

1 februari 2021 14:00
Herr

Igår var sista dagen för övergångar inom svensk innebandy. FCH har haft tre spelare på lån från Munka Ljungby och två från Eslöv. Nu blir det så att en blir kvar och fyra återvänder.


Från Munka Ljungby återvänder nu Max Drangnér och Joel Skog tillbaka till Munka Ljungby. Däremot blir Oliver Uhrberg kvar resten av säsongen. Dessutom får två av FCH:s talanger chansen att spela med Munka, om division 1 startar igen. Oliver Windfeldt och Linus Persson blir tillgängliga. På dubellicens.

Herrarnas huvudtränare Niklas Pålsson summerar Munka lånen.

– Jag vill börja med att rikta att stort tack till Munka För ett otroligt bra samarbete och en fin medkänsla för vårt utsatta skadeläge! Dialogen har varit bra och tydlig hela vägen, samtliga spelare har presterat bra och bidragit till vår framgång! Vi har nu enats om att Munka vidare lånar ut Oliver Uhrberg vilket vi är otroligt tacksamma för! Detta ger oss både bredd och spets i jakten på slutspel!

Från oss lånar vi ut vår unga talang Oliver Windfeldt som är påväg tillbaka från en jobbig ryggskada. Jag tror att det blir kanon för Oliver att spela matcher i div 1 och få komma igång igen efter den långa rehabträning han genomgått och genomgår! Oliver är en duktig spelare som vi ser som ledande i vårt SSL lag! Vi lånar även ut Linus Persson på dubbellicens som är en va våra vassaste spelare i U-laget. Linus tränar alltid med oss och är en jäkligt duktig spelare och bra person, han kommer växa med div 1 spel!

Även Martin Envall från Munka Ljungby är nöjd med sammarbetet.

  • Munka Ljungby och FCH har haft bra och fungerande samarbete över tid. Innebär att vi flyttat en hel del spelare mellan föreningarna de senaste säsongerna. Ett samarbete som i grunden handlar om utveckla spelare och ge dom så bra förutsättningar som möjligt.
  • Denna säsong varit väldigt speciell på många olika sätt, vi vet fortfarande inte om och i så fall när division 1 kommer igång igen. FCH hade i höstas en hel del långtidsskador, vilket gjorde att deras trupp var väldigt tunn. Vi lånade då ut Oliver Uhrberg, Joel Skog och Max Dragner. Samtliga tre har Munka Ljungby som moderklubb vilket gör oss extra stolta att vi kan fostra så bra spelare.
  • Joel och Oliver har båda varit ledande spelare i FCH där de verkligen gjort skillnad under de ca 2,5 månads de varit utlånade. Båda fått rejält med förtroende och speltid. Båda dessutom blivit utsedda till bästa spelare i FCH i olika matcher, exempelvis för två matcher sedan mot Höllviken blev Oliver det.
  • När FCH Helsingborg kontaktade oss för diskutera lån av ett antal spelare i november så var vi redan från början väldigt positivt inställda, inte minst när vi just då inte kunde erbjuda dom speltid eftersom vår serie är pausad. Den 31/1 var deadline för bestämma hur det skulle bli framåt eftersom övergångsfönstret stängs få både när det gäller vanliga övergångar samt dubbellicenser.
  • MIBK, FCH och de utlånade spelarna har haft väldigt bra och nära dialog under hela utlåningsperiod och baserat på detta till sist landat i att Max och Joel går tillbaka till Munka direkt, medan Oliver stannar kvar säsongen ut i FCH innan han går tillbaka till Munka inför nästa säsong. En viktig parameter som gjorde det möjligt för Munka att låna ut Oliver Uhrberg resten av säsongen är att vi får in två duktiga FCH spelare i form av Linus Persson och Oliver Winfeldt på dubbellicens från FCH resten av säsongen.

Dessutom återvänder både Jacob Rubensson och Andie Fleuron tillbaka till Eslöv för att hjälpa dem i kampen om att gå upp till division 1.

Tränare Niklas Pålsson är väldigt nöjd med båda spelarna.

– Vi är mycket tacksamma att vi fått möjligheten att låna in Jacob Rubensson och Andie Fleuron som verkligen bidragit till bra träningar och bra matcher. Otroligt bra människor som passat in i vår grupp!