Söndag
18 Nov 1 match
Tisdag
18 Dec 1 match
Onsdag
26 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Tisdag
08 Jan 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Onsdag
16 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Onsdag
30 Jan 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Onsdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Blåsvarta landslagshelgen

5 februari 2018 11:49
Föreningen

Den senaste veckan har det varit internationell vecka och vi har haft en del spelare igång. För VM-kvalet för herrar har Jonathan Nilsson representerat Sverige och Nico Salo Finland, samt en tredje lite mer okänd spelare fick göra landslagsdebut. Fredi Petersson gjorde debut för U19 landslaget.


Jonathan Nilsson och hans Sverige gick obesegrade igenom sin kvalgrupp i Slovakiska Nitra. För motståndet stod Frankrike, Tyskland, Slovenien och Slovakien. ”Nisse” stod för en bra helg och gjorde 7 poäng totalt. Bäst gick det i gruppfinalen mot Slovakien där han inledde målskyttet med Sveriges två första mål i första perioden. I andra perioden slutförde han hattricket och blev även utsedd till matchens lirare.

Även Nico Salos Finland hade en komfortabelt resa till att säkra sin biljett till VM i Prag. Med förkrossande 111-3 i målskillnad gick man obesegrade genom en grupp bestående av Estland, Polen, Nederländerna, Belgien och Lichtenstein. Nico gjorde 12 poäng lika fördelade mellan mål och assist. Bäst gick det i matchen mot Nederländerna där han gjorde 3+3 och blev utsedd till matchens lirare.

Vår färskaste landslagsman Fredi Petersson fick göra debut för U19 landslaget som minderårig i finnkampen i Tammerfors. Efter att fått se första matchen från bänken. Den matchen slutade 4-4 med svensk seger efter straffar. På söndagen kom den riktiga debuten där han ingick i en femma med enbart spelare födda 00 (U19 är i år för spelare född 99). Det var också den femman som fick mest beröm av förbundskapten Martin Puskala efter matchen. ” Sista matchen spelade vi en hel 00-femma som gjorde det väldigt bra och de rullade bort finnarna i stora delar av matchen.” sa Puskala till innebandymagazinet.se. Något som bådar gott inför nästa års VM i Kanada.

Klubben hade även en fjärde, mindre känd, spelare som spelade VM-kval i helgen. John Cook som spelar i klubbens division fyra lag Sofiero gjorde debut för Storbritannien. Cook var en stark bidragande orsak att Storbritannien kunde vinna sin första tävlingslandskamp på 12 år. Han gjorde två mål och en assist i vinstmatchen mot Österrike.

Till helgen avslutas VM-kvalet med att USA och Kanada gör upp om den sista VM-platsen. På plats i USA:s bås återfinns herrlagets assisterande tränare Joel Olofsson.