Förlust mot IK Stanstad!

21 september 2019 09:55
DAM

Det slutade med en trist förlust i sista matchen i gruppspelet i Skånemästerskapen mot IK Stanstad!

I mitten av första perioden fick både hemma- och bortalaget en varsin utvisning men inget av lagen lyckades förvalta sitt powerplay. Det dröjde fram till 17,44 innan första målet kom. Felicia Ekman bryter ett uppspel, kommer fri med målvakt långt ut på sidan men lyckas snyggt hitta borte krysset och 1-0 sitter! I andra perioden kvitterar IK Stanstad snabbt, 1-1 sitter när klockan står på 1,39 och tyvärr sitter även 1-2 8,49 in i andra perioden. 9,34 åker FCH på ytterligare en utvisning men ingen utdelning här heller för IK Stanstad. 17,38 sitter även 1-3 för hemmalaget och en tung period för FCH. 6,08 i tredje perioden åker FCH på sin tredje utvisning och denna gång gör IK Stanstad mål, 1-4 tiden 6,24. Hemmalaget är sen ännu mer effektiva och sätter 1-5 klockan 8,17, tung uppförsbacke för FCH. Men tjejerna ger inte upp utan 11,31 hittar Emma Larsson, från sin backplats, upp till Caroline Holmgren på högersidan som får till ett snyggt direktskott och sätter 5-2. Tiden 14,17 kämpar Caroline Holmgren in sitt andra mål för dagen då hon sätter en retur från Felicia Ekman, 5-3 och nu blir det spännande! IK Stanstad åker på en utvisning när klockan står på 15,00 men FCH lyckas inte få in bollen, och 18,31 får FCH sin sista utvisning och lyckas inte komma ikapp.

FCH gör inte sin bästa match och kommer inte upp i vanlig standard, är lite för snälla framför eget mål och ger hemmalaget alldeles för mycket ytor.

Nästa match spelas spelas hemma på tisdag då det är dags för seriepremiär! Det är favoriterna för serieseger som står som motstånd, nämligen Munka-Ljungby IBK. Välkomna till Arena B kl 20,00!