Damernas andra vinst!

25 oktober 2017 13:51
DAM

I helgen spelade FCH Dam sin fjärde match och kunde inkassera vinst nummer 2!

För motståndet stod IBK Lund och det blev en jämn och lite onödigt spännande match. Redan 3.44 in i första perioden kommer 1-0 för FCH, då Hanna Johansson får bollen i mitten, driver upp i banan och passar ut till Johanna Andersson på vänsterkanten som sätter bollen i mål. 5.56 ökar Natahlie Britzén Bengtsson på till 2-0 då hon får en fin passning mellan backarna av Angelica Forsborn och rundar målvakten och lägger in bollen i öppet mål. FCH har kontroll över första perioden men när andra startar har IBK Lund tagit tag i sitt spel och pressar FCH och 3.31 sitter 2-1. IBK Lund spelar bättre och bättre och FCH har svårt att få till några bra chanser. Då är det extra skönt att Felicia Ekman sätter 3-1 när klockan står på 8.33, detta efter en pass av Amanda Johannesson. 11.02 får Lovisa Smedmark en fin långboll av Sanna Nilsson och drar till ett skott med backhand som letar sig in i mål, en riktigt snyggt mål! Här känns det som FCH har återtagit kontrollen av matchen, men återigen gör IBK Lund mål, redan 00.43 in i tredje perioden. IBK Lund verkar få energi av sitt tidiga mål, 8.33 gör de 4-3 och av bara farten kommer 4-4, 12.06. Här väljer FCH att ta en Time Out, för att kunna samla sig och återta matchen och sitt spel. Detta ger resultat, 16.55 gör Caroline Holmgren det så sköna ledningsmålet, med pass från Sanna Nilsson. Resultatet håller sig matchen ut och vinsten skrivs till 5-4!

Denna vecka har damerna två matcher, först ut är FBC Engelholm som FCH spelar borta mot på torsdag kl. 20.00 i Kungsgårdshallen. Match nummer två är en av de viktigaste för säsongen, derbyt mot Gantofta IBK, och detta på hemmaplan! Det brukar bli rafflande matcher mellan dessa två lag där FCH alltid varit lite bättre och vunnit alla matcher då de har möts i samma division.

Räkna med hårt spel, mycket mål och en spännande match! Välkomna till Helsingborg Arena B, lördagen 28/10 kl 13.00