Oavgjort i första mötet

12 september 2021 20:18

Ett taggat hemmalag gick ut och satte nivån på matchen. FCH fick kämpa för komma in i matchen och tillslut blev det oavgjort och upplagt för ett rafflande avgörande på tisdag i Helsingborg Arena.

Efter att slagit ut ett allsvenskt lag var det dags för nästa. Om det i förra omgången blev en enkel seger på halvfart blev FCH:arna tidigt varse att i Varberg skulle de få slita för varenda meter på banan. Warberg spelarna var rejält laddade och öppnade med mycket fart och aggressivitet. Något som FCH inte riktigt var redo för. Det blev på sina håll en ganska grinig första period och många situationer för domarna att ta ställning till. Något som missgynna FCH först och under en avvaktande utvisning kunde Warberg ta ledningen genom Isak Stöckel. Då hade det gått sju minuter av matchen. Fortsättningen av perioden såg liknande ut med mycket fart och framför allt kamp. Det var FCH:s första femma som skulle stå för målskyttet denna match. Kvitteringen kom genom Linus Malmström assisterad av Max Wahlgren. Med minuten kvar fick FCH och Fredi Petersson en utvisning emot sig. Box playet som följde sedan med in i andra perioden.

FCH började andra perioden med att stänga ner hemmalagets powerplay. FCH jobbade sig mer och mer in i matchen och på frislag sju minuter in kom kvitteringen av Max Wahlgren. När FCH:s tredje utvisning sen kom för hårt spel kom även kvitteringen genom Mattias Kongstad. De heta duellerna fortsatte och tillslut fick FCH även de chansen att spela i numerärt överläge. Warberg drabbades av en 2+2 utvisning för hårt spel. Det tog FCH bara 20 sekunder av power play för att åter ta ledningen. Denna gång gjorde Linus Nordgren målet framspelade av Christoffer Andersson. Det blev också det sista som hände i andra perioden.

Ledning inför sista perioden med 3-2 mot ett frenetiskt jagande Warberg. Det var ganska jämt och båda lagen skapade lite halvchanser. Intensiteten gick också ner något i slut akten. Efter dryga halva perioden kunde Warberg sedan kvittera till 3-3 som också blev slutresultatet. Det oavgjorda resultatet innebär att laget som vinner på tisdag avancerar till kvartsfinal i Svenska Cupen. Upplagt för en spännande tillställning med andra ord på tisdag. Matchen börjar 19:00 i Helsingborg Arena och du bokar dina biljetter här.