Förlust mot hårt kämpande Hagunda

15 februari 2023 21:26

Det blev inget firande för FCH när slutsignal ljöd i Idrottens Hus trots mängder med chanser. Istället blev det gästerna Hagunda som får med sig alla tre poängen till Uppsala.

FCH inledde matchen bästa och gjorde mål efter två minuter genom Linus Bergström. Men efter det var det Hagunda som stod för effektiviteten. Gästerna gjorde tre mål medans FCH blev mållösa resten av första perioden. Även om det inte blev fler mål så saknades inte chanser. Framförallt FCH:s första formation hade ett starkt tryck mot gästernas mål. Ett tryck som blev ännu större i andra perioden. När de var inne var bollen nästan konstant runt Hagundas mål. Men var inte stolpar och ribbor i vägen var det en storspelande målvakt som stoppade allt. Tillslut kom ett mål av Max Wahlgren som fick chansen på straff. Trots fortsatt hårt tryck blev det inga fler mål i andra perioden. Hoppet tändes dock om en vändning i tredje perioden när Max Wahlgren gjorde sitt andra mål (nu minst två mål i sex raka matcher) efter bara 46 sekunder. När FCH publiken började vitra tre poäng kom ett nytt Hagunda ryck. Två snabba kontringar och ställningen var 5-3 till gästerna. När 6-3 sen kom med nio minuter kvar började FCH satsa allt framåt. Qvarfordt ut och en extra utespelare in. Det saknades verkligen inte chanser. Men den sista skärpan fanns inte där som krävdes för att överlista Bodin i Hagunda målet. Max Wahlgren fortsatte dock att försöka hålla igång lågan med sitt tredje mål med fem minuter kvar och när Christoffer Andersson sen gjorde 5-6 med 40 sekunder kvar så kanske det ändå skulle gå? Men inga fler FCH mål utan istället ett borta mål till i matchens sista sekund fastställde 7-5 till Hagunda.

Det är en tight match vecka och redan på lördag är det en ny borta match. Denna gång mot Thorengruppen.