Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Tack Höllviken IBF!

25 februari 2022 09:52
Herr

FCH vill lyfta fram de klubbar runt om i Skåne som varit med och bidragit till spelarna i vårt herrlag lite extra. Idag riktar vi extra uppmärksamhet till Höllviken IBF som fostrat Linus Bergström.


Höllviken IBF som klubben ser ut idag grundades 2008 men har sina anor från 1994 när en innebandysektion grundades i Höllviken BK. När man lämnade Höllviken BK för att bli en renodlad innebandyklubb var också som innebandyn nere i Höllviken tog fart på riktigt. Klubben blev känd i innebandysverige genom sin Åshöjden resa från division 3 till SSL. 2009 spelade herrlaget i division 3 och 2014 hade man tagit sig hela vägen upp till SSL med samma stomme som började i division 3. Herrarna var sedan i SSL sex säsonger fördelat på två sejourer. Idag återfinnas laget i Allsvenskan efter åkt ut förra året. Trots att föreningen haft ett starkt herrlag är det störst fokus på barn- och ungdomssidan i föreningen. Höllvikens mål är att alla ska få möjlighet att spela innebandy oavsett kön eller nivå. Genom att ha en stor bredd hoppas föreningen att det ska komma fram spelare till deras elitlag på dam- och herrsidan. Damerna leder just nu division 1 med chans på Allsvenskt avancemang. Totalt har Höllviken 500 aktiva medlemmar som spelar i någon av klubbens 20 lag, från knatteliga till herr och dam.

I dagens FCH återfinns Linus Bergström som har spelat i Höllviken från barnsben. Han har gått hela vägen från knatte till SSL-spel i klubben. Han var en del av föreningens framgångsrika 98-lag som bla kom fyra i SM, tvåa i Gothia Cup och vann tre raka Skånemästerskap i sin ålder. När han debuterade i SSL 2016 lyckades han göra mål i sitt första byte! Hör mer om Linus resa från hans första träning till SSL i intervjun bredvid.

Under de senaste säsonger har vi FCH försökt att bygga ett lag i SSL med en lokal skånskprägel. I dagens trupp har vi 12 olika skånska klubbar som varit med och tagit fram SSL-spelare. Det är något vi vill uppmärksamma och hylla. Därför vill FCH nu när alla restriktioner släppt bjuda in alla skånska innebandyspelare på match i SSL! Den 26/2 kl 15:00 spelar FCH mot Hagunda i Helsingborg Arena och då får alla som spelar innebandy i Skåne komma in helt gratis. Det räcker att du dyker upp i matchtröja, klubbkläder eller har ett medlemskort från din klubb att visa upp så kommer du in gratis på matchen.

Vill ni komma flera stycken från en förening eller ett lag kan ni förboka gruppbiljetter genom att skicka ett mail till [email protected].