Förlust för damlaget efter en jämn match!

6 september 2020 14:13
DAM

Det slutade med en tråkig förlust för FCH när de mötte Åstorp/Kvidinge IBS i Skånemästerskapen.

FCH började matchen bäst genom att ta ledningen 2,26 genom Annie Berg, framspelad av Sofia Alvérus. 6,26 får FCH en straff som Isa Mattson tar hand om och sätter 0-2 till damerna. Glädjen blir dock kortvarig då hemmalaget gör 1-2 bara två minuter efter, 8,25. Tiden 10,42 kommer kvitteringen av Åstorp/Kvidinge IBS och FCH har tappat sin ledning till 2-2. 15,55 åker FCH på en utvisning men klarar av den utan några inläppta mål och går till vila med ett likaresultat.

I andra perioden tar hemmlaget över mer och sätter 3-2 när klockan står på 6,54. 12,53 kommer nästa mål och även det från Åstorp/Kvidinge IBS. FCH kommer dock snabbt tillbaka och sätter dit 4-3 tiden 14,02, återigen är det Annie Bergs som gör målet, utan assist. Båda lagen drar på sig en varsin utvisning innan perioden är slut men inga mål i powerplay.

5,10 in i tredje perioden kommer kvitteringen! Catharina Brüggmann sätter målet med pass från Sofia Alvérus. 4-4 ser ut att hålla sig matchen ut men 17,58 kommer sergermålet för Åstorp/Kvidinge IBS och trots timeout och ett försök att få in bollen slutar det med förlust för FCH.