Söndag
05 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match
Söndag
26 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Idag 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Försäsongen över. Nu börjar allvaret!

16 september 2021 08:15
Herr

Både träningsmatcher och Svenska Cupen har stått på schemat under försäsongen. Men nu är den över och på lördag börjar SSL. Men hur har herrarna egentligen presterat under försäsongen?


För att komma redo till SSL säsongen 2021/2022 har herrarna spelat totalt sju matcher fördelat på tre träningsmatcher och fyra matcher i Svenska Cupen. Vi summera hur laget och spelarna presterat på försäsongen.

Flest Mål

 1. Max Wahlgren – 9 mål
 2. Christoffer Andersson – 8 mål
 3. Jonathan Nilsson – 7 mål

Totalt har FCH gjort 60 mål på sina sju försäsongsmatcher vilket ger ett snitt på drygt 8,6 mål per match. Bland de tre som gjort flest mål är det kanske inga större överraskningar. Max, Christoffer och Jonathan har visat under flera år att de är pålitliga målskyttar och ser ut att förbli så även denna säsong. Ser man bara till Svenska Cupen är det Linus Malmström som gjort flest mål med sex fullträffar. Däremot gick han mållös de tre första träningsmatcherna. Linus har med andra ord växlat upp inför SSL premiären.

Flest Assist

 1. Christoffer Andersson – 11 st
 2. Max Wahlgren – 6 st
 3. Oliver Johansson och Linus Nordgren – 5 st

Här har vi en klar vinnare i nyförvärvet Christoffer Andersson som gjort hela 11 assist på sju matcher. Sju av dem kom i Svenska Cupen. Bara Oliver Johansson är inte med i power play utan har gjort sina assister i spel 5 mot 5 eller 4 mot 5.

Flest poäng

 1. Christoffer Andersson – 19 poäng
 2. Max Wahlgren – 15 poäng
 3. Jonathan Nilsson, Linus Malmström, Oliver Johansson, Linus Nordgren – 8 poäng

Sex spelare snittar över en poäng per match under försäsongen. Dessutom har vi ytterligare tre spelare som snittat en poäng per match, Mattias Andersson, Fredi Petersson och Linus Bergström. Det tyder på att det finns en stor bredd i poänggörandet som bådar gott inför säsongen.

Plus – Minus

 1. Christoffer Andersson, Jonathan Nilsson, Gustav Svensson - +17
 2. Fredi Petersson - +16
 3. Linus Bergström - +14

När det kommer till vilka spelare som varit inne på flest mål framåt respektive bakåt är det hela andra femman utom Oscar Johansson som finns representerade på topp tre. Oscar missade två matcher under tiden han var på U19 VM. Då fick Gustav Svensson chansen med de övriga fyra istället och de två matcherna var Höllviken i Svenska Cupen. I 12-6 segern där gick den femman imponerande +8.

Utvisningsminuter

 1. Fredi Petersson – 19 min
 2. Gustav Svensson – 6 min
 3. Kristoffer Fält & Jonathan Nilsson - 4 min

En liga som Fredi Petersson vann redan i den första matchen efter att fått rött kort efter en brottningsmatch med en Mullsjö spelare. Annars har Det inte varit så många utvisningar för FCH spelarna under försäsongen.

Täckta skott

 1. Kristoffer Fält – 21 st
 2. Pontus Sölve – 14 st
 3. Nicklas Lidholm – 11 st

Kristoffer Fält täcker överlägset flest skott i laget. Han håller även på att lära upp sin backkollega Pontus Sölve i den ädla konsten att täcka skott så att det finns en naturlig arvtagare när han stoppar undan det vänstra sarghörnet i garderoben.

Tekningar

 1. Max Wahlgren – + 7 vinster
 2. Kristoffer Fält – +5 vinster
 3. Daniel Johnsson - +4 vinster

Den som tekat överlägset flest gånger är Kristoffer Fält. Han har tekat 37 gånger och vunnit vid 21 gånger av tillfällena. Max Wahlgren som har bäst vinst/förlust ratio har bara tekat 11 gånger men bara förlorat två av dem. Även Daniel Johnsson har bara två förluster på sina sex försök.

På lördag börjar SSL och då får vi se vilka spelare som håller formen från försäsongen eller lyfter sig. FCH börjar borta mot regerande svenska mästarna Falun. 16:00 börjar matchen och du ser den på hd.se eller Sportexpressen Play.