Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Hemma
Linköping
LIBK
Borta
Helsingborg
FCH

Inför Linköping borta

13 mars 2021 08:00
Herr

Sista grundserien omgång och det kunde inte bli mer dramatiskt. 15:00 i eftermiddag startar kampen om slutspel.


Inför den sisat och avgörande omgången är det tre lag som kämpar om två platser i slutspelet. Av de tre lagen är det FCH som har det bästa utgångsläget med 43 poäng och en sjundeplats. På åttonde och sista slutspelsplats ligger dagens motståndare Linköping på 42 poäng. Sist ut i kampen och just nu utanför slutspel är Pixbo med 40 poäng. Det som krävs för att FCH ska få förlänga säsongen med ett slutspel är att man tar minst en poäng mot Linköping eller att Pixbo förlorar hemma mot Kalmarsund. Senast FCH möte Linköping vann östergötarna efter straffar i Helsingborg Arena. Skulle det resultatet bli det samma imorgon innebär det att båda lagen går till slutspel oavsett hur det går i Pixbos match.

Mellan dagens kombattanter är det jämt historiskt. På 29 matcher har Linköping vunnit 14 medans FCH varit lite bättre med 15 segrar. Lagen brukar dessutom ofta vinna på bortaplan. Av det fem senaste matcherna lagen emellan har det bara blivit borta segrar. Över seriens 25 spelade matcher är Linköping det femte bästa hemmalaget och FCH det femte bästa bortalaget.

Matematiken är som sagt enkel. En poäng behövs för att säkra slutspel och det är en situation som inte är helt okänd för laget. Senast förra året var det samma situation. Seger krävdes i serieavslutningen mot Dalen för att gå till slutspel. Då blev det seger efter straffar och plats i ett senare inställt slutspel. I eftermiddag är det dags igen för en ny dramatisk avslutning och vi hoppas att FCH än en gång ska reda ut situationen och ta sig till slutspel.

Matchen startar 15:00 och går som vanligt att ses på hd.se eller Sportexpressen Play.