Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Premiär Juniorallsvenskan Dam

18 september 2021 10:00
Dam JAS

Idag är det premiär för damjuniorerna i Juniorallsvenskan. Den sker på hemmaplan i Västergårdshallen. Tränare Fredrik Ros ger sin syn på säsongen och premiären.


I våras ändrades åldern från 17 år till 18 år för att delta i Juniorallsvenskan. Det betydde att det blev ett extra år för FCH:s duktiga 03-kull. En kull som träntas av Fredrik roos sedan de började i klubben och Fredrik är kvar när laget nu går in i sin sista juniorsäsong. Laget i junioralssvenskan består till stor del av spelare som spelar och tränar med damlaget.

– Samtliga ordinarie JAS-spelare tillhör damtruppen och bedriver sin träning där. JAS-truppen är ett rent matchlag kan man säga. Vi har en tunnare trupp än vad vi är vana vid. Men å andra sidan har vi en väldigt hög andel sistaårsjuniorer med gott om rutin. Vi kommer mer ofta än sällan behöva fylla på med duktiga tjejer från klubben 06/07-lag som kommer göra stor nytta för oss samt bygga egen rutin inför kommande JAS-säsongerm kommenterar Fredrik Roos årets trupp.

Många av tjejerna går in på sitt tredje år i Juniorallsvenska och med en sista chans att visa upp sig juniorernas finrum är målsättningen klar.

– Målsättningen måste vara att gå till slutspel. Men för att det ska hända måste vi antagligen ha lite flyt med få skador och sjukdomar givet vår tunna trupp, säger Fredrik Roos

Det blir en tuff första match direkt som kan ge en fingervisning om var laget är påväg denna säsongen. Motåndet är Warber vars damlag splar i SSL. Men det är positiva tongångar hos Roos inför matchen.

– Känslan är god! Många av ”våra” spelare har visat god form och effektivitet under damlagets försäsong. Vi saknar några viktiga spelare just denna helg men vi ska absolut kunna ge Warberg en bra match.

De flesta lagen i vår grupp är starka. Vi fokuserar mer på oss själva och det vi kan påverka. Gör vi det bra kan vi slå alla lag.

Stort lycka till till Fredrik och tjerna i premiären. Matchen spelas i Västergårdshallen med start kl 15:00.