Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Herrlaget på träningsläger i Norge

9 augusti 2019 10:24
Herr

Sent på eftermiddagen igår åkte herrlaget iväg för ett tredagars träningsläger i Norge. På schemat står olika lagaktiviteter, det kommer arbetas med roller och gruppdynamik samtidigt som det ska spelas innebandy!


Ikväll spelar FCH mot Slevik IBK som tidigare haft klippkort på den Norska Mästerskapet. Totalt har de vunnit sex av dom åtta senaste NM-gulden. De två senaste säsongerna har man genomgått ett generationsskifte och missat finalen.

På lördagen möter FCH regerande seriesegrarna Greåker Buldogs IBK. Genom sin serieseger kvalificerade dom sig till årets Europacup. Matchen mot FCH blir en viktig del i deras förberedelser för att möta några av Europas bästa lag. Föregående säsong förlorade Greåker finalen efter förläggning och i år är man en av favoriterna att plocka hem guldet. Detta märks genom att de har förstärkt laget ytterligare inför säsongengenom att värva spelare från SSL som t.ex, Joel Ingesson & Markus Jelsnes från Mullsjö AIS, William Larsson från Kalmarsund och även från Allsvenska Karlstads Kristoffer Bakke. Sedan tidigare har man bland annat Arvid Wibring Lindkvist som spelat för Mullsjö AIS och Lars Erik Torp som spelat många år för det Norska landslaget och tidigare även spelat SSL för Umeå City. Greåker kommer bli en tuff motståndare tror tränare Niklas Pålsson.

– Greåker är ett bra lag och håller definitivt Allsvensk klass. Resan till Norge blir ett perfekt tillfälle att bygga ihop laget. Fokus kommer ligga på jobba med spelarnas roller och gruppdynamiken. Som bonus till det får vi två bra matcher som ska ta oss ett steg längre även innebandymässigt.

Hela truppen är på plats i Norge utom Arvid Friberg som blivit sjuk. Istället får 16-åriga norska talangen Filip Kempe. Filip fick chansen redan i första träningsmatchen mot Åstorp/Kvidinge och gjorde då en assist till Rasmus Stoltz.

Herrlaget stannar till och med söndag innan man reser hemåt för att förbereda sig för nästa motståndare som är SSL kollegorna Växjö Vipers. Matchen mot Växjö spelas 14:00 Lördag den 17/8 i Arenan.