Förlust mot Röke IBK!

28 oktober 2019 11:38
DAM

Det blev förlust mot ett effektivt Röke IBK i en målrik match där FCH hade svårt att sätta sina chanser.

Det är bortalaget som tar ledningen efter 3,15 genom ett instick från högerkant där Röke-spelaren får bollen framför mål, vänder om och sätter 0-1. 9,42 är det dock FCH:s tur att göra mål och kvitterar till 1-1 då Johanna Ylvenberg driver upp från sin backplats från höger och sätter bollen lågt i målet. Men Röke IBK tar ledningen snabbt, 12,56 sitter 1-2 genom ett skott från högersidan. 14,29 sitter även 1-3, då genom en frislagsvariant. 18,31 åker bortalaget på en utvisning och FCH får chansen att reducera i powerplay, men istället för att göra mål släpper iställer FCH in ett, då en skicklig spelade håller i bollen efter tapp från FCH och hittar fram till sin lagkamrat som sätter 1-4, tiden 19,38. Surt slut på första perioden men FCH är absolut med i matchen och skapar flera lägen. I andra perioden gör dock Röke IBK mål efter 3,52 och redan 4,34 sitter nästa mål, ställning 1-6. Tung period för FCH men de kämpar sig tillbaka, 6,45 sitter 2-6 genom Hanna Jansson med assist från Josefine Fahtz Lundmark. Sedan gör Ebba Ekberg 3-6 genom ett snyggt skott från mitten, rakt upp i krysset, lika snyggt assisterad av Caroline Holmgren med en lång pass in i mitt, tiden 7,27. Lyckan blir dock inte långvarig utan Röke IBK är som sagt effektiva och får in 3-7 9,35. Men FCH ger inte upp utan redan 9,56 gör Josefine Fahtz Lundmark 4-7 på egen hand genom att snyggt placera bollen i bortre hörn när hon kom fri. I period tre är det Röke IBK som får in första målet, 4,27 sitter 4-8. FCH får sedan ett till powerplay och efter drygt 20 sekunder får Heidrun Bjartmarz bollen från Felicia Ekman och skjuter ett lågt skott i mål, tiden 1,01. Men återigen är Röke IBK starka när FCH får in en boll, 11,39 sitter 5-9 och 13,01 gör de 5-10. FCH fortsätter köra på då det kan gå snabbt i innebandy och får till slut in ett tröstmål 17,44 av Hanna Jansson med pass från elsa Sommelius, men kommer inte närmare än så. Slutresultat 6-10.

Priserna som matchens lirare gick till unga Josefine Fahtz Lundmark i FCH samt Cajsa Engdahl i Röke IBK och är sponsrade av Stöperiet i Åstorp.

Nästa match spelas på torsdag borta mot IBK Landskrona då det är dags för åttondelsfinal i Skånemästerskapen. Matchstart kl 20,00 i Landskrona Idrottshall . Välkomna dit!