Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Stortalang klar för nästa säsong

23 februari 2021 10:45
Herr

En av Sveriges största talanger har valt att skriva på för FC Helsingborg. Oscar Johansson från FBC Lerum är klar för två år.


Oscar Johansson är född 2002 och räknas som en av Sveriges största talanger. Han har varit Lerum trogen stora delar av sin karriär. Denna säsong har han spelat med Lerum i allsvenskan. Från sin backposition har han gjort 20 poäng (6+14) på 16 matcher. Han har även under säsongen varit med i tre matcher i SSL för Pixbo på dubbellicens. På de matcherna har han noterats för ett mål. I december rankades Oscar som den bästa backen i södra Allsvenskan av Innebandy Magazinet.

Oscar och FCH är inga nya bekantskaper för varandra utan han har varit och tränat med herrlaget till och från under senaste säsongerna. Tränare Niklas Pålsson är väldigt nöjd med att Oscar nu blir en permanent del av truppen.

– Vi är otroligt glada att Oscar valt FC Helsingborg. Oscar är en framtida storback och med rätt förutsättningar har han alla ingredienser för att nå ett landslag i framtiden. Oscar är en spelskicklig högerback som har styrkorna i spelförståelsen passningsspelet och sitt fina duellspel. Han har iår varit Allsvenskan Södras bästa back och kommer redan under sitt första år sätta avtryck för vårt spel i FC Helsingborg. Vi har haft en dialog i över två år med Oscar där han varit nere många gånger och tränat med oss och därför känns det lite extra kul att han nu väljer oss före många av våra SSL konkurrenter!

Oscar har även meriter från U19-landslaget där han var med redan förra säsongen som under årig. Han har varit med på alla samlingar denna säsong för U19-landslaget, som dock blivit färre pga covid-19. Han kommer vara en av stötte spelarna i U19 i april/maj som avgörs i Tjeckien. Oscar var dessutom lagkapten för det Lerumslag som vann P16 SM 2019. I finalen gjorde han tre poäng i 4-3 segern mot Växjö och gjorde det avgörande målet.

Oscar har höga målsättningar med sin innebandy och tror att FCH är rätt väg för att nå de målen.

– FCH spelar en innebandy som passar mig tycker jag. Jag har ett fått ett bra intryck av gruppen och även Niklas som tränare. Jag siktar på att bli bäst och i slutändan nå landslaget.

Under veckan kommer en längre intervju med Oscar.

Vi är mycket glad att få se Oscar i FCH i minst två år och varmt välkommen!