Söndag
22 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Tisdag
14 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Torsdag
13 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Snack med lagkapten Angelica Forsborn!

18 mars 2019 17:20
DAM

Säsongen är nu slut för FCH Dam och de hamnade på en sjunde plats, samma poäng som sexan Malmö FBC Ungdom men med sämre målskillnad. Ett godkänt resultat då det var ett gäng nya spelare som kom in i höstas samt flera som lämnade. FCH förlorade vissa måstematcher samt några uddamålsförsluster som gjorde att de kom lite längre ner i tabellen är de kanske borde.


Vi har pratat med lagkapten Angelica Forsborn och bett henne summera säsongen:

Säsongen är nu slut och FCH hamnade på en sjunde plats, vad säger du om det resultatet, är ni nöjda med det?

Sett till hela säsongen ska vi vara nöjda med det. För ett tag hade vi det väldigt tungt men starka som vi är krigade vi oss uppåt i tabellen igen. Men självklart vill man alltid mer, så helt nöjd är jag personligen inte.

Hur summerar du din egen säsong?

Svår fråga, man vill alltid mer! Aldrig riktigt nöjd och strävar alltid för att bli bättre. Sedan önskar man alltid poängskörden varit lite mer framgångsrik än den varit.

Vad har varit den största utmaningen denna säsong?

Tycker nog att den största utmaningen varit att vi spelat så ojämnt från match till match. Enda dagen så spelar vi jämt mot topplagen och andra dagen förlorar vi mot lag vi egentligen ska spela hem tre poäng mot. Väldigt frustrerande och vad det beror på kan vi än idag inte svara på.

Vilket är ditt bästa minne under säsongen?

Hemmamatchen mot Falcons, när vi som lag krigar tillsammans och vänder och tar poäng! Oslagbart!

Är det någon som utmärkt sig extra i FCH?

Jag kan inte säga någon specifik...För vi har många gamla rävar som gjort en fantastisk säsong och även våra juniorer som klivit upp och tagit plats. En härlig mix helt enkelt!

Det vi tar med oss var två fina matcher mot IK Stanstad som FCH har haft svårt med de senaste säsongerna, båda slutade med vinst 6-3, 3-2 mot Malmö FBC Ungdom hemma, där Caroline Holmgren smäller dit 2-2 på frislag i slutet av matchen och sen passar fram till Marika Tapper som gör 3-2 samt 3-3 i en mycket välspelad match hemma mot IBK Landskrona, där Elsa Sommelius kvitterade med 36 sekunder kvar! Förlustmatchen hemma mot Munka-Ljungby IBK (1-3) var även den mycket bra, men tyvärr inga poäng där.

När det gäller poängproduktionen i FCH var det jämnt mellan unga junioren Wilma Holmkvist som gjorde 14+4, 18 poäng, men fick se sig besegrad av rutinerade Caroline Holmgren som vann poängligan med 6+13, 19 poäng.

Vi ser redan fram emot vad FCH Dam kan åstadkomma nästa säsong och tackar för många spännande matcher 18/19.