Föreningen

Läs allt om alla blåsvarta seriematcher från helgen.

Fredag
Höllviken – FCH, 7-3 – Juniorallsvenskan
Säsongens tuffaste match för vårt juniorallsvenskanlag i fredag när man mötte serieledarna och förra årets kvartsfinallag i SM. FCH gjorde en bra match stod upp väl mot en av favoriterna att vinna guldet. Med dryga tio minuter kvar stod det fortfarande 3-3. Då visade Höllviken varför de är favoriter och gjorde fyra obesvarade mål. FCH ligger trots förlusten kvar topp fyra som ger en slutspelsplats.

Åstorp/Kvidinge – FCH P09, 8-2 - Pojkar D Svår
Första matchen för helgen för P08/09 var den tuffaste. Serietvåan Åstorp på bortaplan blev lite för tuff denna lördag. Åstorp gick upp till 4-0 innan FCh lyckades kämpa in ett mål. Man gjorde ett tappert försök att komma tillbaka in i matchen men närmare än 5-2 kom inte laget och tillslut kunde hemmalaget vinna med 8-2

FCH B – Örkelljunga, Helsingborg Arena B - Division 4 Norra Herr
Unga FCH B tog sin fjärde vinst hemma mor Örklelljunga. Trots att man fick en fin start och kunde gå ifrån till 3-0 skulle det bli en jämn match som avgjordes först i matchens sista minuter. 12:13 kvitterade gästerna till 4-4 innan FCH kunde sätta in den slutgiltiga nådastöten med de två sista målen i matchen. Segern innebar att FCH fortfarande är med i toppen av tabellen och har bara en poäng upp till andraplatsen som innebär kval uppåt.

IBK Lund – FCH P10, 0-16 – Pojkar E Norra Höst
P10 hade en rolig förmiddag nere i Lund och kunde åka hem med en storseger. Det stod 6-0 redan efter första perioden och sen rann det bara på för de blåsvarta. Segern innebar att laget klättrade upp till en tredjeplats.

Höllviken – FCH P07-1, 6-9 – Pojkar B Svår
Det var en tuff match på förhand för P07 när de åkte ner till Höllviken för match mot serietvåan. Det började heller inte kul för FCH som efter fem minuter låg under med 3-0. FCH vägrade dock att ge upp och började sakta men säkert täppa till avståndet i målprotokollet. När Alex Forsman gjorde mål med två sekunder kvar av första perioden stod det helt plötsligt 3-3. Efter det släppte inte FCH in Höllviken i matchen igen. Laget gjorde istället fyra raka mål till 7-3. Efter det kom Höllviken tillbaka lite men aldrig närmare än 6-8. Segern gjorde att FCH nu har samma poäng som Höllviken men en match mindre spelad.

SS Sofiero Kaizers – VV84, 7-2 - Division 4 Norra Herr
Efter fem oavgjorda på sju matcher kom äntligen första segern för Sofiero. Men det såg ut att bli ännu en mål snål oavgjord match efter första perioden som slutade 1-1. I andra perioden gjorde Kaizers ett ryck till 4-1 och kunde efter det kontroller matchen och ta säsongens första tre poängare.

Osby – FCH F10, 0-3, Flickor E Norra Höst
Helgens kanske roligaste seger kom i de nordöstra delarna av Skåne när F10 plockade sin första seger. Laget som kämpat hårt och läng och varit nära många gånger fick nu äntligen välförtjänt vinna. Efter en mållös första period avgjorde FCH i andra med två mål. Det blev yterliggare ett mål i sista perioden som spiken i kistan.

IBK Lund – FCH HU, 6-11 – Herrar Division 2 Skåne
Andra raka segern för vårt utvecklingslag i division 2. FCH inledde matchen klart bäst och gick upp till hela 7-2 efter två perioder. Då kändes matchen avgjord men i tredje vaknad Lund till ordentligt och gjorde fyra mål på åtta minuter och FCH:s ledning hade krympt till ett mål. Det blev en behövlig väckarklocka och FCH gjorde sen fyra raka mål för att säkra segern.

FCH P07-2 – IBK Lund, 5-2 – Pojkar B Mellan
FCH som leder serien hade inga större problem att säkra säsongens tredje seger på fem matcher hemma mot Lund. 3-0 efter första perioden blev 4-0 efter två. FCH gick till och med upp till 5-0 innan Lund tilläts göra två mål i matchens slutskede.

FCH P08 – Gårdarike, 5-3 – Pojkar C Norra – Veckans Match!
P08/09:s andra match för helgen tillika veckans match på fch.nu slutade kul med FCH ögon sett. Även om Gårdarike ledde med 1-0 efter första perioden var det FCH:s match. Genom mål av Hampus Frolin och Theo Trellman kunde FCH vända i andra perioden. I tredje perioden gjorde man sen tre raka mål till och gick upp till 5-1. Ett resultat som skulle bli för svårt för Gårdarike att ta igen även om man fick in ett tröstmål.

Malmhaug – FCH F06/07, 0-6, Flickor A
Serieledande F06/07 åkte till Malmö för match mot Malmahaug. Det tog Emma Modig fem minuter att göra två mål och ge FCH ledningen till 2-0. Det resultatet stod sig perioden ut och FCH:s ledninge var sen aldrig hotad. Istället gjorde man två mål till per period och slutresultatet skrevs till 6-0 och fortsatt serieledning.

FCH HJ18 – Åstorp/Kvidinge, Helsingborg Arena B – HJ18 Norra
Även HJ18 leder sin serie och utökade med helgens seger avståndet till tvåan till sju poäng. Segern hemma mot Åstorp var dock dyrköpt och det var en jämn match som FCH kunde avgöra först med sju minuter kvar när Linus Eckerwall gjorde 4-3.

FCH – Thorengruppen, 8-4, Svenska Superligan
Helgen avslutades sen med en seger för herrarna i SSL. Efter en jämn inledning kunde FCH med sitt tidiga 5-2 mål i tredje perioden rycka till sig en ledning som sen gästerna inte kunde hämta in. Läs mer om matchen här.