Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Tack Jonathan Skoglösa!

18 april 2021 14:50
Herr

Vår femte mesta spelare lämnar till nästa säsong SSL för spel med Munka Ljungby. Jonathan Skoglösa är en egen produkt och en av klubbens mest framgångsrika spelare.


Trots att Jonathan Skoglösa inte alltid får de stora rubrikerna är han den femte spelare i FCH:s historia som spelat flest matcher i högsta serien, 270 st. Inte nog med det är han en helt egen produkt som varit navet i flera framgångsrika ungdomslag som vunnit SM-medaljer. Sedan han tog steget upp till herrlaget inför säsongen 2012/2013 är han den spelare som spelat 21:e flest matcher av alla i hela SSL.

Jonathan började sin karriär med att följa med sin två år äldre bror på innebandyträning och sedan dess var han fast. Född 1995 spelade han nästa hela sin ungdomstid med föreningens framgångsrika 93-lag. 2011 spelade han sin första SM-final med klubbens 94-lag i P16-SM. Där blev det förlust med 4-3 mot Mullsjö och Skoglösa gjorde två mål. Året efter var han i final igen i P16-SM, denna gång med hans egen åldersklass. Det här året blev det vinst och SM-guld efter seger mot Hagunda och Jonathan noterades åter i målprotokollet i 5-3 segern. Han var samma år med i det JAS lag som slutade fyra på SM. Framgångarna fortsatte komma för Jonathan även kommande säsong när det blev ett tredje raka besök på Innebandyfesten och hans tredjeraka SM-final. Det blev förlust detta året i JAS-finalen mot Örebro men Jonathan gjorde sin vana trogen även mål i denna finalen. Samma år, 2013, fick han för första gången representera det svenska U19-landslaget i två landskamper. Totalt blev det fyra U19 landskamper för Skoglösa. Det var även denna säsong han blev uppflyttad till SSL som sjuttonåring. Sedan dess har han varit ett givet inslag i FCH:s trupp bygge och har med sin kärlek för klubben upplevt både framgångar och motgångar. Där den största framgången var säsongen 14/15 där det blev SM-brons. I det laget hade Jonathan en roll i andrafemman som back ihop med Asser Jääskeläinen. Just hans mångsidighet har gjort honom till en användbar spelare i alla år. Jonathan har spelat på samtliga positioner exkluderat målvakt i SSL. När vi nu summerar hans nio säsonger i SSL har han spelat 235 grundseriematcher, 35 slutspelmatcher, gjort 35 mål och 43 assister och tagit 44 utvisningsminuter.

Vi vill därför rikta ett stort tack till en av föreningens mest framgångsrika spelare genom tiderna för hans insatser i klubben och önska honom lycka till i Munka Ljungby. Vi hoppas att en dag få se dig i blåsvart igen innan en framgångsrik karriär ska summeras!