Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Söndag
04 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Torsdag
29 Dec 1 match
Onsdag
04 Jan 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Tisdag
28 Feb 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match

Veckans match - FCH P08/09 – Gårdarike

25 november 2022 11:12
Föreningen

Denna vecka riktar vi lite extra fokus mot vårt P08/09 och deras match mot Gårdarike på söndag i Pojkar C Norra.


På söndag tar FCH P08/09 emot Gårdarike i Pojkar C Norra i Helsingborg Arena B. För att lära oss lite mer om laget och vad vi kan förvänta oss av matchen på söndag prata vi lite med en av ledarna Ami Cvitan Trellman för att lära känna laget lite extra inför söndag.

– P08/09 är en trupp med 24 spelare, fyra ledare, en ungdomsledare och två hjälptränare. I laget finns mycket entusiasm, passion och gemenskap. För oss ledare är det fantastiskt kul att se hur blåsvarta spelare från 12 olika skolor och olika delar av Helsingborg umgås och har roligt vid veckans träningar och matcher tack vare innebandyn! Vissa har spelat ihop i nio säsonger och några började nyss. Men alla är del i samma stora härliga gäng med peppade spelare, säger Ami om laget.

Även om lagets historia är lång är denna hösten lite av en nystart när två av föreningens lag gick ihop och fokuset hittills har varit att få ihop de båda grupperna.

– Laget bildades hösten 2022 av två befintliga lag, P08 och P0809. Vi är ett lag som spelar i två olika serier Pojkar C Norra och Pojkar D Svår. Vi har haft fokus på att skapa laganda och lära känna varandra. Där har vi haft stöd av FCH:s ledord, Glädje Gemenskap och Utveckling som ligger till grund för våra egna spelregler. Att tänka på att ta laget före jaget, ha roligt, spela schysst samt fokusera och kämpa! Senaste matchen tar vi snabbt ledningen och håller jämnt tempo hemma mot serieledarna men släpper in två bollar precis i slutet. Full poäng för laganda och kämpaglöd oavsett resultat på tavlan eller tabellen.

Att få ihop de bägge grupperna har gått snabbare än väntat och de känner att de redan nu har fått ihop grupperna som var det stora målet med säsongen.

– Vi har redan uppnått målet att skapa ett nytt starkt lag för spelare födda 08 och 09. Vi tar en match i taget och ambitionen att vinna varje match finns hos såväl ledare som spelare. För oss ledare gäller det att möta allas behov och utvecklingspotential, att coacha, stötta samt se varje individ på varje träning och match.

Till helgen spelar man inte bara mot Gårdarike på söndag utan man har även en match på lördagen när man möter Åstorp på bortaplan. Oavsett motstånd är fokus och förväntningar desamma.

– Vi ska kliva ut på banan, fulla av energi och med stort engagemang. Samarbeta, spela schysst och göra vårt jobb i 3 x 15 min. Målet är att summera dagen med att vi alla gjorde vårt yttersta individuellt och spelade som ett lag.

Vi hoppas nu att så många som möjligt vill komma stötta vårt P08/09 lag på söndag 11:00 i Arena B. Förutom härlig innebandy lockar även Ami med något extra.

– Vi har bortamatch på lördag kl. 10 i Åstorp och hemmamatch på söndag mot Gårdarike kl 11 i Arena B. Publiken får se ett lag som kämpar och har roligt tillsammans. Vi kan även locka med extra gott fika och kaffe i kiosken på söndag som föräldrarna fixar!

Vi önskar FCH P08/09 ett stort lycka till med båda matcherna i helgen och hoppas att de får ett bra stöd på söndag.